używany bmw concept c

Łukasz Figielski

Testujemy wypiekacze do chleba

Testujemy wypiekacze do chleba

OK, na efekt trzeba poczekać ze trzy godziny. Ale w przygotowanie chleba w kompaktowej maszynce inwestujesz mniej czasu niż w wycieczkę do sklepu. No i to "jest modne".

Rogaliki francuskie z gorgonzolą

1 opakowanie (ok. 300 g) ciasta francuskiego (mrożonego lub świeżego), 80-100 g gorgonzola, 1 jajko Ser delikatnie rozkrusz widelcem. Ciasto francuskie pokrój w równe kwadraty, a potem w trójkąty (jeśli używasz ciasta mrożonego, przed użyciem rozmroź je w lodówce). Na środek każdego trójkąta nałóż

Purée z dyni

1.5 kg dyni Rozgrzać piekarnik do 180 st. C. Dynię przekroić. Ułożyć połówki na blaszce. Piec, aż będzie miękka (50-60 min). Wyjąć z pieca, ostudzić. Łyżką zeskrobać pestki, miąższ oddzielić od skóry. Zmiksować, najlepiej w malakserze, na purée (1 minuta). Podawać z białym mięsem zamiast ziemniaków

Grzanki z serem feta i pomidorami

. C. Podpiekaj ok.15 minut. Wyjmij i wystudź. Jeśli używasz oliwek z pestkami, przed podaniem usuń z nich pestki. Pomidory umyj, usuń szypułkę i zdrewniałą część, następnie zmiksuj na pastę. Przestudzone grzanki skrop oliwą i po łyżeczce wody każdą, nałóż masę pomidorową, posyp posiekanymi ziołami

Kakaowe muffiny

. Wymieszać dokładnie na jednolitą masę bez grudek. 5. Foremki wysmaruj masłem. Jeżeli używasz papierowych nie musisz. 6. Do foremek nałożyć masę kakaową, do około 3/4 wysokości. 7. Zamoczoną w wodzie łyżką wygładzić masę. 8. Piec w temperaturze 180'C przez 20 minut. 9. Można posypać orzechami, lub

Domowe pierniki Moniki

foremkami kształty. Piecz w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku prze około 10min, jeśli używasz małych foremek do wycinania, albo około 15 min, gdy pierniczki są duże. Uważaj, by ciastka nie zarumieniały się zbyt mocno, bo mogą nabrać goryczki. Można po upieczeniu dodać jakiejś posypki lub polewy