czy piwo tuczy
Polak lubił pieprzyć - rozmawiamy o kuchni sarmackiej
Polską specjalnością były ryby przygotowywane tak, by nie odróżniały się od mięsa. Robiono z nich kiełbaski czy pasztety. A wszystko doprawiano pieprzem, szafranem i imbirem - opowiada prof. Jarosław Dumanowski.
Złe nawyki, przez które tyjesz
Początek jesieni i pożegnanie z letnimi ubraniami nie zwalnia cię z obowiązku dbania o sylwetkę. Jeśli odpowiednio przepracujesz zimowy sezon, za parę miesięcy znów będziesz mógł prężyć muskuły w nadbałtyckich kurortach. Zanim jednak udasz się na siłownię, wyeliminuj te zwyczaje - to one sprawiają, że ciało i waga stoją w miejscu...
Obalamy 17 mitów o jedzeniu!
Dietetyk Jakub Mauricz obala 17 mitów dotyczących jedzenia. Ma też wyzwanie. Przeczytaj, a potem zastanów się, czy je podejmiesz!

Podróż po Jukatanie: tequila, piramidy i nurkowanie
wybrać, dokąd w tym Meksyku się wybrać. Na północy góry, zimno, a gangi narkotykowe zjadają turystów. Pacyficzne wybrzeże zachodnie jest okupowane przez lokalesów, troszkę mniej bezpieczne, może być wyzwaniem za pierwszym podejściem. Tak piszą. Natomiast południe czy raczej skrajny wschód - bo ląd