używana yamaha dt 80

San Marco

Prawdziwa wenecka restauracja w sercu Gdańska, prowadzona przez włoskiego szefa kuchni, Michele Striato. Jako ambasador kulinarny Wenecji w naszej restauracji używamy tylko oryginalnych włoskich produktów! pomorskie Gdańsk Długa 4 80-827

Rogaliki francuskie z gorgonzolą

1 opakowanie (ok. 300 g) ciasta francuskiego (mrożonego lub świeżego), 80-100 g gorgonzola, 1 jajko Ser delikatnie rozkrusz widelcem. Ciasto francuskie pokrój w równe kwadraty, a potem w trójkąty (jeśli używasz ciasta mrożonego, przed użyciem rozmroź je w lodówce). Na środek każdego trójkąta nałóż

Tartaletki

1 opakowanie ciasta francuskiego, 4 obrane gruszki lub 2 jabłka pokrojone w plasterki, 50 g cukru, szczypta cynamonu, 2 żółtka, 80 g marmolady z moreli, lody waniliowe - 1 kulka na osobę Rozwałkuj ciasto (jeśli używasz mrożonego, rozmroź je przed użyciem). Posmaruj żółtkiem, ułóż na nich

Sałatka z radicchio, rukoli, melona i świeżego ogórka z mozzarellą

1 główka sałaty radicchio,1 opakowanie (100 g) rukoli,1 opakowanie (220 g) mozzarelli,1/2 melona,1 ogórek,80 ml oliwy extra vergine (z pierwszego tłoczenia),20 ml octu balsamicznego,sól Radicchio rozdziel na listki, obydwie sałaty umyj i osusz. Ogórka umyj i pokrój w średniej grubości plasterki

Pasta alla genovese

Składniki na pesto:,75 g listków bazylii,1 ząbek czosnku,30 g orzeszków piniowych,35 g Parmezanu,oliwa,Dodatkowo:,2 małe ziemniaki,80 g zielonej fasolki szparagowej (może być mrożona),3 porcje makaronu spaghetti lub bavette Przygotowujemy pesto - na suchej patelni prażymy orzeszki, odstawiamy do