używana suzuki st 250 etype

Placuszki z kaszy gryczanej

w drobną kostkę. Doprawić solą w zależności od tego, jak słony jest ser. Dodać mąkę, sporo pieprzu i wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do wypieków i wylać na nią dwucentymetrową warstwę masy. Piec ok. 40 min w temp. 160 st. C. Ostudzić, wycinać kółka i używać ich jako spodu do przekąsek

French pizza z niebieskim serem

1 opakowanie (ok. 250 g) ciasta francuskiego lub do pizzy,400 g pleśniowego niebieskiego sera Bleu d?Auvergne,10 plastrów szynki parmeńskiej,8-10 suszonych pomidorów w oliwie,kilka listków bazylii Gotowe ciasto lekko rozwałkuj (jeśli używasz mrożonego, rozmroź je w lodówce) i przełóż na blachę

French pizza z twardym serem

1 opakowanie (ok. 250 g) ciasta francuskiego lub do pizzy,400 g młodego sera comte,10 plastrów szynki parmeńskiej,8-10 suszonych pomidorów w oliwie,kilka listków bazylii Gotowe ciasto lekko rozwałkuj (jeśli używasz mrożonego, rozmroź je w lodówce) i przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia

Chleb razowy Jurka Nogala

i chwilę wyrabiać. Blaszkę obsypać mąką i przełożyć uformowany bochenek. Przykryć ścierką i odstawić na 1,5 godz., aby urosło. Delikatnie wstawić chleb do piekarnika (200 st. C), piec 10 min. Następnie zmniejszyć temperaturę do 190 st. i piec 1 godz. i 15 min. Nie używać termoobiegu. Po upieczeniu

Czekoladowe brownie

250 g gorzkiej czekolady,280 g masła,250 g drobnego cukru,75 g mąki,3 jaja,1/2 szklanki wody,75 g orzechów włoskich Orzechy posiekaj. Czekoladę połam na małe kawałki. Masło pokrój w kostkę. Wodę zagotuj w małym rondelku z cukrem, gdy ten się rozpuści, dodaj czekoladę, a następnie masło. Składniki