używana suzuki dr 250

Chleb Martyny

110 g - mąka żytnia razowa (typ 2000), 160 g - mąka grahama pszenna (tup 1650), 270 g - mąka pszenna (typ 650), 1 łyżka (duża miarka) - cukru, 2 łyżeczka (mała miarka) - soli, 3.5 g - drożdży Dr Oetker, 100 g żurku, 250 g ciepłej wody Przygotować wszystkie składniki. Nie powinny być one

Czekoladowe brownie

250 g gorzkiej czekolady,280 g masła,250 g drobnego cukru,75 g mąki,3 jaja,1/2 szklanki wody,75 g orzechów włoskich Orzechy posiekaj. Czekoladę połam na małe kawałki. Masło pokrój w kostkę. Wodę zagotuj w małym rondelku z cukrem, gdy ten się rozpuści, dodaj czekoladę, a następnie masło. Składniki

Focaccia z rozmarynem

250 g gotowej mieszanki mąki z drożdżami lub 250 g mąki pszennej tipo 00 (lub 550) i 1 płaska łyżeczka suchych drożdży,130-150 ml ciepłej wody,1 płaska łyżeczka soli,oliwa,4-5 gałązek rozmarynu Mąkę przesiej, dodaj drożdże, sól, 3 łyżki oliwy oraz 130 ml wody. Wyrób elastyczne i gładkie ciasto

Placuszki z kaszy gryczanej

250 g palonej kaszy gryczanej, 1 cebula, 100 g oscypka lub gołki (wędzonego sera z mleka krowiego), 3 jajka, łyżka mąki, sól, pieprz Kaszę ugotować na sypko w wodzie lub bulionie. Ostudzić. Cebulę zetrzeć na tarce ziemniaczanej i dodać do zimnej kaszy. Całość wymieszać z jajkami, serem pokrojonym

French pizza z niebieskim serem

1 opakowanie (ok. 250 g) ciasta francuskiego lub do pizzy,400 g pleśniowego niebieskiego sera Bleu d?Auvergne,10 plastrów szynki parmeńskiej,8-10 suszonych pomidorów w oliwie,kilka listków bazylii Gotowe ciasto lekko rozwałkuj (jeśli używasz mrożonego, rozmroź je w lodówce) i przełóż na blachę