używana kawasaki z 440 c

Tort z kremem mascarpone

ciasto:, 220 g miękkiego masła, 2 szklanki (440 g) cukru, 4 jajka, 2 szklanki (300 g) mąki pszennej, 1/2 szklanki (60 g) ciemnego kakao, 2 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki soli, 1 szklanka (250 ml) mleka 3 proc., masło do natłuszczenia tortownic, krem:, 2 łyżki (40 ml) bardzo

Rogaliki francuskie z gorgonzolą

1 opakowanie (ok. 300 g) ciasta francuskiego (mrożonego lub świeżego), 80-100 g gorgonzola, 1 jajko Ser delikatnie rozkrusz widelcem. Ciasto francuskie pokrój w równe kwadraty, a potem w trójkąty (jeśli używasz ciasta mrożonego, przed użyciem rozmroź je w lodówce). Na środek każdego trójkąta nałóż

Purée z dyni

1.5 kg dyni Rozgrzać piekarnik do 180 st. C. Dynię przekroić. Ułożyć połówki na blaszce. Piec, aż będzie miękka (50-60 min). Wyjąć z pieca, ostudzić. Łyżką zeskrobać pestki, miąższ oddzielić od skóry. Zmiksować, najlepiej w malakserze, na purée (1 minuta). Podawać z białym mięsem zamiast ziemniaków

Grzanki z serem feta i pomidorami

. C. Podpiekaj ok.15 minut. Wyjmij i wystudź. Jeśli używasz oliwek z pestkami, przed podaniem usuń z nich pestki. Pomidory umyj, usuń szypułkę i zdrewniałą część, następnie zmiksuj na pastę. Przestudzone grzanki skrop oliwą i po łyżeczce wody każdą, nałóż masę pomidorową, posyp posiekanymi ziołami

Kakaowe muffiny

. Wymieszać dokładnie na jednolitą masę bez grudek. 5. Foremki wysmaruj masłem. Jeżeli używasz papierowych nie musisz. 6. Do foremek nałożyć masę kakaową, do około 3/4 wysokości. 7. Zamoczoną w wodzie łyżką wygładzić masę. 8. Piec w temperaturze 180'C przez 20 minut. 9. Można posypać orzechami, lub