używana husqvarna sm 50

Deser bezowy z owocami (Eton Mess)

4 duże bezy (lub 8 mniejszych), 500 ml śmietanki 30 proc., 50 dag mieszanych owoców leśnych (poza sezonem używam mrożonej mieszanki kompotowej), cukier Zimną śmietankę ubij, samą lub z dodatkiem cukru, jeśli wolisz, bezy pokrusz. Owoce przełóż do miseczki i delikatnie rozgnieć widelcem. Jeśli są

Deser bezowy z owocami (Eton Mess)

4 duże bezy (lub 8 mniejszych),500 ml śmietanki 30 proc.,50 dag mieszanych owoców leśnych (poza sezonem używam mrożonej mieszanki kompotowej) cukier Zimną śmietankę ubij, samą lub z dodatkiem cukru, jeśli wolisz, bezy pokrusz. Owoce przełóż do miseczki i delikatnie rozgnieć widelcem. Jeśli są

Purée z dyni

1.5 kg dyni Rozgrzać piekarnik do 180 st. C. Dynię przekroić. Ułożyć połówki na blaszce. Piec, aż będzie miękka (50-60 min). Wyjąć z pieca, ostudzić. Łyżką zeskrobać pestki, miąższ oddzielić od skóry. Zmiksować, najlepiej w malakserze, na purée (1 minuta). Podawać z białym mięsem zamiast ziemniaków

Roladki z kaszy z sosem pomidorowo-kaparowym

300 g kaszy krakowskiej, 2 arkusze nori (sprasowane wodorosty używane do sushi), 200 g suszonych pomidorów, 100 g świeżych lub mrożonych borowików, 100 g masła, 50 g kaparów, 100 g majonezu, 100 g świeżych pomidorów, ocet ryżowy, 50 g cukru, zioła prowansalskie, sól, pieprz Przepis dla 4 osób

Ciasto bananowe z orzechami i czekoladą

4 bardzo dojrzałe banany,1 szklanka (200 g) cukru,1 i 1/2 szklanki (225 g) mąki pszennej,1 łyżeczka sody oczyszczonej,1 jajko,1/4 kostki (50 g) masła,75 g orzechów pekan lub włoskich,50 g groszków czekoladowych lub 1/2 tabliczki posiekanej czekolady deserowej (50 proc. kakao),masło do natłuszczenia