używana husaberg fs 400 c

French pizza z niebieskim serem

1 opakowanie (ok. 250 g) ciasta francuskiego lub do pizzy,400 g pleśniowego niebieskiego sera Bleu d?Auvergne,10 plastrów szynki parmeńskiej,8-10 suszonych pomidorów w oliwie,kilka listków bazylii Gotowe ciasto lekko rozwałkuj (jeśli używasz mrożonego, rozmroź je w lodówce) i przełóż na blachę

French pizza z twardym serem

1 opakowanie (ok. 250 g) ciasta francuskiego lub do pizzy,400 g młodego sera comte,10 plastrów szynki parmeńskiej,8-10 suszonych pomidorów w oliwie,kilka listków bazylii Gotowe ciasto lekko rozwałkuj (jeśli używasz mrożonego, rozmroź je w lodówce) i przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia

Muffinki z mokką

do posypania Formę na 12 muffinek posmaruj stopionym masłem (jeśli używasz papilotek, nie natłuszczaj formy). Piekarnik rozgrzej do 210 st. C. Mleko zagrzej (nie gotuj), dodaj kawę i wymieszaj, żeby się rozpuściła. Odstaw do wystygnięcia. Do dużej miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, sól

Sałatka z fasolki i pieczonej dyni

1 kg dyni hokkeido lub piżmowej, 1/2 kg pomidorków koktajlowych, 2 puszki (400 g) białej fasolki cannellini, sól, pieprz, sos:, 2 szalotki, 1 łyżka musztardy typu Dijon, 4 łyżki czerwonego octu winnego, 1 pęczek bazylii, 4 łyżki oliwy Dynię umyj i pokrój w grubą kostkę (jeśli używasz hokkeido, nie

Szarlotka migdałowa

100 g zmielonych migdałów, 400 g mąki pszennej, 200 g masła, 200 g cukru (podzielonego na dwie porcje - 150 g i 50 g), 2 żółtka, szczypta soli, 6 dużych kwaśnych jabłek, 100 g rodzynek, cynamon (opcjonalnie), cukier puder Z mąki, migdałów, 150 g cukru, soli i pokrojonego