suzuki t 500 moc

Mus z buraków i jabłek

500 g czerwonych buraków, 500 g jabłek t. "Ligol", 400 g czerwonej cebuli 2 cm korzenia imbiru 5 ząbków czosnku, 2 łyżeczki ostrej czerwonej papryki 3 cm kory cynamonu lub 1 łyżeczka cynamonu w proszku 200 g brązowego cukru 400 ml czerwonego octu winnego 1

Kandyzowany imbir

500 g korzenia imbiru, 800 g cukru, 1 l wody, szczypta soli Imbir obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Plasterki nie mogą być zbyt cienkie, więc najlepiej użyć bardzo ostrego noża (uwaga na palce!). W rondlu o grubym dnie (najlepiej dużym) układamy plasterki imbiru i zalewamy je wodą

Absolutnie aksamitny sernik ryżowy prosto z Jamajki

Spód:,60 g herbatników pełnoziarnistych,1 szklanka migdałów,1/4 szklanki cukru,50 g roztopionego masła,Masa sernikowa:,2 szklanki ugotowanego ryżu,1 1/2 szklanki śmietany 30 %,90 g roztopionego masła,500 g sera ricotta,500 g twarogu sernikowego,1 1/2 szklanki cukru,4 duże jaja,1/4 szklanki rumu,1

Sernik marmurkowy z czekoladą i na spodzie brownie

Składniki na spód brownie:,50 g masła,40 g gorzkiej czekolady - połamanej na drobne kawałki,pół szklanki drobnego cukru do wypieków,1 duże jajko w temperaturze pokojowej,1 łyżeczka ekstraktu z wanilii,50 g mąki pszennej,Składniki na masę serową:,500 g twarogu półtłustego lub tłustego - zmielonego