suzuki t 20 moc

Śniegowe kulki mocy

20 dag wody, 1 margaryna, 40 dag mąki, 2 szklanki cukru, 2 olejki migdałowe, 5-6 łyżek kakao, 20 dag wiórek kokosowych, spirytus 1. Zagotować wodę z margaryną, dodać mąkę, gotować około 5 minut. 2. Ostudzić. 3. Dodać cukier, olejek, wymieszać, dodać kakao, wymieszać ponownie. 4. Dodać

A R T P O L Artur Straszak

Restauracje dolnośląskie Oleśnica Stanisława Moniuszki 20 56-400

Zapiekane dzwonka z łososia

nie wyciekał. 4. Zawinięte w folię dzwonka wyłożyć na blasze, zapiekać przy t. 200 st.C ok. 20 minut. 5. Po upieczeniu wyłożyć na talerzu, polać odrobiną powstałego podczas pieczenia sosu. 6. Podawać z kawałkiem cytryny. łosoś;oliwa z oliwek;ocet balsamiczny;tymianek;masło;pieprz

Ryż do sushi

proporcjach 1 do 1 zalać ryż wodą i gotować. Doprowadzić do wrzenia i gotować ok 2 minut pod przykryciem. Po 2 minutach zmniejszyć temperaturę do ok 1/4 mocy i dusić ryż przez następne 20 min. Ważne: ryż musi być przez cały czas szczelnie przykryty, by wchłonął całą wodę i się nie przypalił. Nastepnie należy

Sajgonki z łososiem serem i grzybami

20 szt. papieru ryżowego, 30 dag łosoś, 10 dag grzybów suszonych, średni seler, 3 marchewki, 2 cebule, mała kapusta pekińska, 20 dag sera, sos sojowy, sól, pieprz, ostra papryka, koperek, bazylia, oliwa z oliwek, olej do smażenia Grzyby gotujemy około 30 minut, wyjmujemy i kroimy w kosteczkę drobną