sucha masa mięśniowa odżywki
Jaka dieta dla sportowca? Zaglądamy do talerza zawodowcom
Jeżeli chodzisz regularnie na siłownię, biegasz albo jeździsz rowerem, to zainteresuj się tym, co powinno się znaleźć na twoim talerzu. Najlepiej zacznij od podglądania zawodowców.
Paweł Korzeniowski: wygrać z Phelpsem
Codziennie spala równowartość 20 schabowych, a płuca ma ponad dwa razy większe niż zwykli ludzie. Nienawidzi na treningu pływać delfinem, ale to właśnie w tej konkurencji się specjalizuje i ma w Londynie szansę na pierwszy olimpijski medal.Paweł Korzeniowski o mordędze pływaków, związku z Martą Domachowską i rywalizacji z Michaelem Phelpsem.
sucha masa mięśniowa odżywki
Masa rokpolowa i natką
200 g rokpola, pęczek natki, opakowanie jogurtu naturalnego, 3 łyżki orzeszków pinii ciasto:, 2 szkl. mleka, 4 jajka, ok. 1 szkl. mąki, 3-4 łyżki oleju, sól Natkę umyć, drobno posiekać. Orzeszki podprażyć na suchej patelni. Ser zmiksować z jogurtem.Przygotować mininaleśniki.Jajka roztrzepać z solą
Tort z masą krówkową
180 °C. Pod koniec pieczenia sprawdzić patyczkiem czy biszkopt jest upieczony (patyczek musi być suchy). Masa:miękkie masło dobrze zmiksować z gotową masą krówkową lub zrobić samodzielnie masę krówkową. Dodać olejek rumowy i na koniec wszystko dobrze wymieszać. W mojej masie były grudki, więc
Tort czekoladowy z masą z kiwi i mango
ozdobnych foremek na muffinki. Pieczemy w temp. 180 stopnii, termoobieg- małe muffiny 20 minut, duże ciasto ok. 50-60 minut- do momentu suchego patyka. Masa kiwi: Kiwi obieramy, blendujemy. Dodajemy cukier, rozrobioną w mleku mąkę oraz żółtko. Całość zagotowujemy, cały czas mieszając. Chwilę gotujemy, żeby
Zdrowy torcik idealny na deser czy śniadanie
żółtka i wymieszać na niskich obrotach. Wymieszać wszystkie suche składniki i dodać do masy jajecznej. Mieszać na niskich obrotach do połączenia składników. Na tarcze o grubych oczkach zetrzeć całe jabłko i dodać do ciasta. lekko wymieszać. Piec ok. 30 min na 180stC (zależy od piekarnika). W tym czasie
Mazurek andrutowy z orzechami
1 opakowanie suchych wafli (prostokątnych lub kwadratowych), 1 puszka (ok. 400 g) masy krówkowej, 200 g orzechów włoskich Odłóż około 20 połówek orzechów, resztę posiekaj. Posmaruj masą wafel, posyp posiekanymi orzechami, przykryj drugim waflem i lekko dociśnij (posmaruj tyle wafli, na ile masz