stołów wakacje zimowe jak zrobić

Redakcja

Już jest styczniowy numer "Logo"! Co polecamy?

Już jest styczniowy numer "Logo"! Co polecamy?

Za chwilę zmieniamy kalendarze, a początek nowego roku to sezon wielkich wyprzedaży - w sklepach, salonach samochodowych i biurach turystycznych. Last minute stał się wiec tematem przewodnim nowego numeru. Dlaczego lubimy takie okazje i dlaczego wszystko odkładamy na ostatnią chwilę? Dowiecie się tego z lektury styczniowego numeru "Logo".

Planszówkowy poradnik prezentowy 2021 - te gry to pewniaki!

Tak, to już ten czas w roku, kiedy najwyższy czas pomyśleć o upominkach dla najbliższych, bo za chwilę znowu złapiemy się na tym, że do Gwiazdki dwa dni i zaczniemy gorączkowo wybierać przypadkowe prezenty.

Zimowa sałatka spowita puchem

dają- na pewno ci smakuje? Mam ja tu dla ciebie danie iście zimowe, co zrekompensuje coroczne braki śniegowe. Sałatka spowita puchem, bo właśnie o niej mowa, nim się w kuchni obrócisz powinna być gotowa. Weź, zatem pierś kurczaka, zrób z niej kostkę nożykiem i to wszystko podsmaż pod całkiem małym

Kremówka "Zrób to sam"

początku przez chwilę na małych obrotach. Potem wrzucić duże obroty, ale nie na długo, aby się nie zwarzyła. Tuż przed ubijaniem dobrze włożyć śmietanę na 5 min do zamrażalnika. Rada Marty Gessler: W domu to ciastko nazywam 'zrób to sam'. Na środku stołu stawiam blaszkę z upieczonymi prostokątami ciasta

Pasta jajeczna a'la Mama

, papryki i soli (nie dużo!). Podawać jako oddzielne danie, lub na kanapkach z pomidorem i papryką. U nas zrobiło furorę na Wielkanocnym stole. jajko;majonez;śmietana;papryka;

Grzanka z kozim serem i sałatką z pomidorów

, który włączymy, jak już wszyscy goście przyjdą, i za 5-7 minut będziemy siadać do stołu. Grzanki podajemy, gdy ser się lekko rozpuści, a bułki będą gorące i chrupiące. Takie same grzanki można też zrobić z innym dojrzewającym serem (camambert, brie), ale według mnie z kozim są najlepsze. ser;bagietka

Spring Roll

, aż warzywa zrobią się miękkie, ale tak aby się nie rozpadały. na stole rozłożyć dwa płaty ciasta do sajgonek, brzegi przesmarować roztrzepanym jajkiem i na środek wyłożyć przesmażone warzywa. Całość zwinąć i smażyć na głębokim tłuszczu. Danie całkowicie wegetariańskie. Naprawdę wspaniale smakuje