stołów letni urlop jak zrobić
Kałasznikow: człowiek, który uzbroił świat
Na własne oczy widział, jak rodacy w czasie wojny atakują Niemców z drewnianymi atrapami broni. Wtedy postanowił stworzyć karabin. Zaprojektowała go ponoć jego żona, a wzoru mógł dostarczyć niemiecki jeniec. - Uwolniłem z butelki wrednego Dżina i nie mam nad nim kontroli - rzekł pod koniec życia.
Dorośli faceci mieszkający z matkami. Nowy trend?
Dorośli faceci, a mamusia gotuje im obiadki i prasuje koszule. Margines? Nieprawda: Prawie połowa młodych mężczyzn w Polsce żyje z rodzicami. To polscy bamboccioni. Ofiary kryzysu i nadopiekuńczych rodziców czy życiowe fajtłapy?
Bogusław Wołoszański: "Ale nie uprzedzajmy faktów"
Rok 1983. W telewizji pojawia się facet w skórzanej marynarce z rękoma charakterystycznie założonymi na piersiach. Opowiada o historii w sposób, w jaki nikt przed nim tego nie robił. Wciąga. Przykuwa uwagę. Intryguje. To Bogusław Wołoszański - sensacja XX wieku krajowej telewizji.
stołów letni urlop jak zrobić
Deser "Letni smakołyk"
Paczka biszkoptów, 2.5 szklanki mleka, 0.5 kg truskawek, 100 g masła, budyń bananowy, galaretka poziomkowa Z 2 szklanek mleka zrobić budyń wg przepisu i ostudzony zmiksować z miękkim masłem, w formie ułożyć biszkopty nasączone pozostałam mlekiem, nałożyć masę budyniową, nałożyć pokrojone truskawki
Kremówka "Zrób to sam"
początku przez chwilę na małych obrotach. Potem wrzucić duże obroty, ale nie na długo, aby się nie zwarzyła. Tuż przed ubijaniem dobrze włożyć śmietanę na 5 min do zamrażalnika. Rada Marty Gessler: W domu to ciastko nazywam 'zrób to sam'. Na środku stołu stawiam blaszkę z upieczonymi prostokątami ciasta
słodkie pierogi letnie
ok. 200g mąki tortowej, drożdże - pół opakowania, szczypta soli, szklankaletniej wody, kropla oliwy (mąka na oko, trzeba dodać wody, jeśli ciasto zatwarde, lub mąki, gdy za miękkie)owoce sezonowe -np: truskawki, jagody, śliwki bez pestek Ze składników - oprócz owoców! - zrobić ciasto, poczekać aż
Farfalle na letnio, makaron z pomidorami
obieramy ze skórki i kroimy bardzo drobno. Siekamy drobno bazylię i czosnek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy z przestudzonymi kokardkami i podajemy na stół. makaron;czosnek;pomidory;bazylia;oliwa z oliwek;makaron;czosnek;pomidory;bazylia;oliwa z oliwek;
Pasta jajeczna a'la Mama
, papryki i soli (nie dużo!). Podawać jako oddzielne danie, lub na kanapkach z pomidorem i papryką. U nas zrobiło furorę na Wielkanocnym stole. jajko;majonez;śmietana;papryka;