barania góra urlop gdzie leży

sprawdź też:

góra

Jacek Y. Łuczak

Podróż do Nowej Zelandii: tam wszystko jest inne

Podróż do Nowej Zelandii: tam wszystko jest inne

- Nie zrobię tego, gdyż przez miesiąc będę na urlopie - wyjaśniam prostymi słowami, poproszony o coś w firmie. - Przez miesiąc? To dokąd ty, do cholery, jedziesz? - dopytuje z użyciem sarkazmu kolega Radek. - Do Nowej Zelandii?! - A skąd wiesz?Po chwili niezręcznej ciszy przez redakcję przetaczają się pomruki. Trudno ocenić, czy zaskoczenia i niedowierzania, czy czystej ludzkiej zazdrości.

Zajazd u Teremulki

Zajazd u Teremulki leży w kompleksie pensjonatów, dzięki czemu chętnie jest odwiedzany przez wypoczywających w górach turystów. małopolskie Poronin Piłsudskiego 6 34-520

Szynka domowa jak za dawnych lat

patelni rozpuścić 1 łyżkę masła z 1 łyżką mąki. Kiedy się zarumieni dodać powstały podczas pieczenia płyn cały czas mieszając. Doprawić - czas peklowania ma wpływ na smak i kolor szynki. Im dłużej mięso leży w zalewie tym bardziej jest różowe woda;czosnek;ziele angielskie;pieprz;rozmaryn;olej;

Ruloniki francuskie z musztardą

opakowanie gotowego ciasta francuskiego,4 łyżki musztardy Dijon,4 łyżki maku,4 łyżki tartego parmezanu Rozwinięte ciasto smarujemy musztardą, posypujemy warstwą maku i parmezanem. Następnie zwijamy ciasno oba krótsze brzegi do środka w dwa rulony przypominające baranie rogi. Przekładamy ciasto

Gulasz

mięsa. Potem każdą dorzucaj do rondla. Niektóre książki kucharskie przestrzegają przed zbytnim wyziębieniem mięsa trafiającego na patelnię. Podobno w czasie duszenia łatwiej traci soczystość. Podlej mięso w rondlu niewielką ilością (góra 2/3 szklanki) gorącej wody. Wrzuć liść laurowy, oprósz wszystko