stołów letni urlop gdzie znaleźć

ZLLL

Patent na urlop - pod żaglami

Patent na urlop - pod żaglami

Żeby żeglować trzeba być pełnoletnim, wypłacalnym i mieć patent przynajmniej żeglarza jachtowego. Albo wynająć skippera. Do tego wystarczą chęci i pieniądze.

Dorośli faceci mieszkający z matkami. Nowy trend?

Dorośli faceci, a mamusia gotuje im obiadki i prasuje koszule. Margines? Nieprawda: Prawie połowa młodych mężczyzn w Polsce żyje z rodzicami. To polscy bamboccioni. Ofiary kryzysu i nadopiekuńczych rodziców czy życiowe fajtłapy?

Urlop w Tatrach - najlepsze wyjście

Urlop w Tatrach bez hord turystów, furmanek, przepełnionych toalet? To nie bajka. Masz na to szansę w Tatrach Zachodnich. Tylko ty, przyroda i niczym nieskrępowane poczucie wolności.

Farfalle na letnio, makaron z pomidorami

obieramy ze skórki i kroimy bardzo drobno. Siekamy drobno bazylię i czosnek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy z przestudzonymi kokardkami i podajemy na stół. makaron;czosnek;pomidory;bazylia;oliwa z oliwek;makaron;czosnek;pomidory;bazylia;oliwa z oliwek;

Ciasto na pizzę

400 g mąki, 20 g drożdży, 3.5 łyżki oliwy z oliwek Drożdże rozdrabniamy w misce i mieszamy z dwiema łyżkami letniej wody. Dodajemy 5 łyżek mąki i pół łyżeczki soli. Delikatnie mieszamy, formujemy podłużny wałek, przykrywamy i pozostawiamy na 20 minut. Ciasto powinno urosnąć i popękać. Resztę mąki

Pizza ze szpinakiem i zielonym pomidorem

Składniki: ciasto na 4 mini pizze 7g suchych drożdży, 1 łyżeczka cukru, 250ml letniej wody, 350g mąki pszennej (typ 500), 1 łyżeczka soli, 1 łyżka oliwy z oliwek, Farsz: 1 pomidor zielony, garść świeżego szpinaku, 5 łyżek pulpy pomidorowej doprawionej bazylią, kulka mozzarelli, sól, pieprz

Miętowe pierożki z jagodami

podkreślenia smaku ciasta). Blat stołu oprószamy mąką, rozwałkowujemy ciasto, wykrawamy np, filiżanką okrągłe placki. Wkładamy farsz, zaklejamy pierożki. Wkładamy do wrzącej wody. Gotujemy kilka minut. Możemy polać je roztopioną białą czekoladą lub sosem jogurtowym. Takie smaczne i orzeźwiające miętą danie

Pierogi z łososiem wędzonym, szpinakiem i serem feta

Ciasto na pierogi:,3 szklanki mąki,1 szklanka letniej wody,1 łyżeczka soli,Farsz do pierogów:,200 g wędzonego łososia,400 g szpinaku rozdrobnionego,1-2 ząbki czosnku,1 jajko,ser feta,dodatkowo do uwieńczenia 100 g parmezanu Ciasto: Mąkę przesiewam do miski, robię w środku wgłębienie. Sól