stołów letni urlop dla faceta
Bogusław Wołoszański: "Ale nie uprzedzajmy faktów"
Rok 1983. W telewizji pojawia się facet w skórzanej marynarce z rękoma charakterystycznie założonymi na piersiach. Opowiada o historii w sposób, w jaki nikt przed nim tego nie robił. Wciąga. Przykuwa uwagę. Intryguje. To Bogusław Wołoszański - sensacja XX wieku krajowej telewizji.
Dorośli faceci mieszkający z matkami. Nowy trend?
Dorośli faceci, a mamusia gotuje im obiadki i prasuje koszule. Margines? Nieprawda: Prawie połowa młodych mężczyzn w Polsce żyje z rodzicami. To polscy bamboccioni. Ofiary kryzysu i nadopiekuńczych rodziców czy życiowe fajtłapy?
stołów letni urlop dla faceta
Farfalle na letnio, makaron z pomidorami
obieramy ze skórki i kroimy bardzo drobno. Siekamy drobno bazylię i czosnek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy z przestudzonymi kokardkami i podajemy na stół. makaron;czosnek;pomidory;bazylia;oliwa z oliwek;makaron;czosnek;pomidory;bazylia;oliwa z oliwek;
Ciasto na pizzę
400 g mąki, 20 g drożdży, 3.5 łyżki oliwy z oliwek Drożdże rozdrabniamy w misce i mieszamy z dwiema łyżkami letniej wody. Dodajemy 5 łyżek mąki i pół łyżeczki soli. Delikatnie mieszamy, formujemy podłużny wałek, przykrywamy i pozostawiamy na 20 minut. Ciasto powinno urosnąć i popękać. Resztę mąki
Pizza ze szpinakiem i zielonym pomidorem
Składniki: ciasto na 4 mini pizze 7g suchych drożdży, 1 łyżeczka cukru, 250ml letniej wody, 350g mąki pszennej (typ 500), 1 łyżeczka soli, 1 łyżka oliwy z oliwek, Farsz: 1 pomidor zielony, garść świeżego szpinaku, 5 łyżek pulpy pomidorowej doprawionej bazylią, kulka mozzarelli, sól, pieprz
Miętowe pierożki z jagodami
podkreślenia smaku ciasta). Blat stołu oprószamy mąką, rozwałkowujemy ciasto, wykrawamy np, filiżanką okrągłe placki. Wkładamy farsz, zaklejamy pierożki. Wkładamy do wrzącej wody. Gotujemy kilka minut. Możemy polać je roztopioną białą czekoladą lub sosem jogurtowym. Takie smaczne i orzeźwiające miętą danie
Pierogi z łososiem wędzonym, szpinakiem i serem feta
Ciasto na pierogi:,3 szklanki mąki,1 szklanka letniej wody,1 łyżeczka soli,Farsz do pierogów:,200 g wędzonego łososia,400 g szpinaku rozdrobnionego,1-2 ząbki czosnku,1 jajko,ser feta,dodatkowo do uwieńczenia 100 g parmezanu Ciasto: Mąkę przesiewam do miski, robię w środku wgłębienie. Sól