stek wolowy przepis

Przepis blogera - Marynowane steki wołowe z sosem BBQ, puree z ziemniaków, zielonym groszkiem i pomidorami:

Składniki na steki:,4 steki wołowe po ok. 150-200,po 2 długie plastry wędzonego boczku na 1 stek (8 sztuk),2 łyżki oleju z czosnkiem oraz pomidorami i bazylią,2 łyżki ostrej musztardy,1 łyżka miodu,sól gruboziarnista,mieszanka pieprzów,Składniki na puree ziemniaczane:,8 ziemniaków,2 łyżki masła,1

Grillowany stek z tuńczyka ze szpinakiem duszonym w białym winie

stek z tuńczyka 180g, oliwa z oliwek 20ml, sos sojowy jasny 10ml, ocet balsamiczny 10ml, miód 20ml, pieprz młotkowany do smaku, młode liście szpinaku 150g, białe wino 20ml, sól morska Z oliwy, octu balsamicznego, sosu sojowego, miodu i młotkowanego pieprzu sporządzić marynatę, włożyć stek z

Kulki sushi z rybą maślaną, łososiem i tuńczykiem

250 g ryżu do sushi, po 4 dag ryby maślanej, filetu z łososia bez ości oraz steku z tuńczyka Gotujemy ryż i robimy zaprawę do sushi, jak w przepisie na sushi z pieczonym łososiem. Ryby kroimy na cienkie plasterki. Następnie formujemy kulki z ryżu i na górze każdej z nich przylepiamy rybę. Pod rybę

Antrykot z grilla

steki z antrykotu,musztarda,oliwa,pieprz,sól Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem mięso skropić oliwą, natrzeć musztardą, a następnie odstawić do lodówki na kilka godzin. Zamarynowaną wołowinę obsmażyć z obu stron na grillu lub patelni grillowej, doprawiając podczas smażenia solą i pieprzem, a

Marynowana wołowina z ciemnym risotto

Risotto: 2 szklanki ryżu arborio lub carnaroli, 3-4 litry bulionu wołowego, pokrojone szalotki i 2 ząbki czosnku, kieliszek czerwonego, wytrawnego wina, garść świeżo startego parmezanu, duża łyżka masła, Wołowina: 2 grube steki z polędwicy wołowej, pół butelki czerwonego wina