c&a z wiosennej kolekcji 2015

Zobacz wideo

Wiosenna tarta z rzodkiewką

tymianek mieszam i rozsmarowuję na surowym cieście francuskim. Plasterki rzodkiewek solę i mieszam z oliwą. Następnie wykładam je na ciasto. Piekę w 180 st. C., przez ok. 25 minut. parmezan;czosnek;tymianek;pieprz;rzodkiewka;

Wiosenne tęczowe babeczki a'la kamila

łyżeczkami kolorowych galaretek (lub można odrobinką soku np: malinowego czy pomarańczowego). Ciasto kolorowe wlewać naprzemiennie do foremek wyłożonych papilotkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C na 25 minut. Po tym czasie wyjmuje babeczki, jak wystygną ozdobić np udekorować bitą śmietaną ze

Pieczeń jagnięca z wiosennymi warzywami i likierem anyżowym

solą i pieprzem. Podlewamy likierem anyżowym, winem i rosołem. Przekładamy warzywa do naczynia żaroodpornego. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C na 20 minut.W tym czasie wyjmujemy jagnięcinę z lodówki, podsmażamy (4-5 minut) na pozostałym tłuszczu i wkładamy do warzyw. Sos

Zapiekanka z ziemniaków i kalarepki

. Przykryj resztą kalarepki i ziemniaków, posyp serem i tymiankiem. Polej pozostałą śmietaną, na wierzchu poukładaj pozostałe masło, pocięte na plasterki. Formę wstaw do piekarnika i zapiekaj 40 minut w temp. 180° C. Najpierw 20 minut pod przykryciem, następnie bez niego. Pestki dyni upraż na suchej patelni