śnieżka w górach gdzie leży
Sudety na nartach: turystyczny smakołyk
Jak kawał dobrej wołowiny otoczony jest bułą, tak Karkonosze otoczone są dwoma równie pięknymi pasmami górskimi, w które mało kto zagląda: Górami Izerskimi i maleńkimi Rudawami Janowickimi, z którymi razem tworzą Sudety Zachodnie. A może by tak ugryźć wszystko, i to w sposób niebanalny? Na przykład zimą, na nartach skitourowych?
17 najlepszych polskich tras na biegówki
Skitouring czy rakiety śnieżne - bez względu na to, jaki sposób uprawiania turystyki wolisz - na pewno zapewni ci doskonałą zabawę. Warunek: zadbaj o swoje bezpieczeństwo.
śnieżka w górach gdzie leży
Zajazd u Teremulki
Zajazd u Teremulki leży w kompleksie pensjonatów, dzięki czemu chętnie jest odwiedzany przez wypoczywających w górach turystów. małopolskie Poronin Piłsudskiego 6 34-520
Szynka domowa jak za dawnych lat
patelni rozpuścić 1 łyżkę masła z 1 łyżką mąki. Kiedy się zarumieni dodać powstały podczas pieczenia płyn cały czas mieszając. Doprawić - czas peklowania ma wpływ na smak i kolor szynki. Im dłużej mięso leży w zalewie tym bardziej jest różowe woda;czosnek;ziele angielskie;pieprz;rozmaryn;olej;
3-bit najsłodsze ciasto
10 paczek herbatników, puszka mleka skondensowanego słodkiego, 2 budynie śmietankowe (jeden z cukrem drugi bez), 0.5 l mleka, 2 śnieżki, 2 śmietan fix, 2/3 kostki masła, 200 ml śmietany 30%, czekolada biała lub mleczna Cały spód blachy obłożyć herbatnikami, następnie posmarować karmelem (mleko
Królewskie Kotlety Mielone
pozostałymi składnikami jak wyżej, formujemy duże kotlety. Kula farszu musi być wielkości złożonych dwóch dłoni (mała śnieżka). Obtaczamy grubo w bułce tartej, kładziemy na blat i płaskim nożem rozklepujemy na 2, 5 cm kotlety. Robimy kratkę nożem po obydwu stronach. Kładziemy na patelnię z olejem Kujawskim
Gulasz
mięsa. Potem każdą dorzucaj do rondla. Niektóre książki kucharskie przestrzegają przed zbytnim wyziębieniem mięsa trafiającego na patelnię. Podobno w czasie duszenia łatwiej traci soczystość. Podlej mięso w rondlu niewielką ilością (góra 2/3 szklanki) gorącej wody. Wrzuć liść laurowy, oprósz wszystko