śląskie kamienie outdoor jak zrobić

Kluski śląskie

zrobić palcem dołek. Kluski wkładać do osolonego wrzątku i gotować na średnim ogniu około 5 min. (aż wypłyną). Wyjąć, osączyć i podawać do pieczeni, rolad, sosu mięsnego lub ze skwarkami z boczku. SMACZNEGO!!! ziemniaki;żółtka;mąka pszenna;mąka ziemniaczana;

Kluski śląskie

orzecha włoskiego. Każdą spłaszcz, pośrodku zrób palcem dołek. Kluski wkładaj do wrzącej osolonej wody i gotuj na średnim ogniu około 5 minut (aż wypłyną na powierzchnię). Wyjmuj łyżką cedzakową, osącz z wody. Podawaj do pieczeni, rolad, sosu mięsnego lub polane skwarkami z boczku. ziemniaki;jajko;mąka

Kluski śląskie

powrotem włożyć wyjętą wcześniej część ziemniaków i zagnieść ciasto. Z wyrobionego ciasta lepić kulki dowolnej wielkości, moje miały około 3 cm średnicy. W każdej z nich kciukiem zrobić wgłębienie. W garnku zagotować wodę z solą. Do gotującej się wody wrzucić kluski. Gotować

Śląskie makówki

mak dekorując np szprycą małe różyczki albo po prostu wyłożyć na górę jako ostatnią warstwę i posypać rodzynkami albo startą czekoladą. Do woli. Najlepiej zrobić sobie dzień wczesnej na wieczór i zostawić w lodówce. Smacznego. Niestety zdjęcie jest już zrobione po napoczęciu wiec dekoracja została

Kluski śląskie czyli gumiklyjzy

, pośrodku zrób palcem dołek. Kluski wkładaj do wrzącej, osolonej wody i gotuj na średnim ogniu około 5 minut (aż wypłyną na powierzchnię). Wyjmuj łyżką cedzakową, osączaj z wody i podawaj do pieczeni, rolad, sosu mięsnego lub polane skwarkami z boczku. ziemniaki;żółtka;mąka pszenna;mąka ziemniaczana;