za długi napletek zdjęcia
Obrzezanie: za i przeciw
Droga Redakcjo! Narzeczona nalega, bym poddał się obrzezaniu. Jej zdaniem to jest modne, higieniczne, a w dodatku pomaga we współżyciu i daje kobiecie niesamowitą satysfakcję. Czy to faktycznie dobry pomysł? Z przyczyn oczywistych się waham... Łukasz
za długi napletek zdjęcia
Vol-au-vent z ciasta francuskiego
, by szczelnie zamknąć w środku masło. Ułóż ciasto złączeniem pod spód i rozwałkuj na długi prostokąt. Złóż ciasto na 3 wzdłuż dłuższego boku i rozwałkuj na długi prostokąt. Ponownie złóż na 3, rozwałkuj i złóż. Zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut. Powtórz czynność
Irańskie ciastka Zoolbia
takie długie nitki i uformować je na wzór załączony na powyższym zdjęciu. Smażyć po obu stronach. Resztę cukru, wodę różaną i szklankę wody wymieszać ze sobą. Gotować, aż woda się zagotuje i syrop zgęstnieje. Zdjąć z palnika. Moczyć zoolbię przez około 5 minut w syropie. Zobacz inne przepisy zabusq
Tysiąc karteczek (wykwintny deser szefa kuchni)
rozwałkuj (1,5-2 mm) i bardzo gęsto ponakłuwaj (dzięki temu blaciki będą płaskie, jak na zdjęciu).Piecz na złoty kolor w temp. 200°C. Pod sam koniec pieczenia zmniejsz temperaturę do 180°C, aby ciasto się wysuszyło. Bardzo ostrym nożem pokrój je na blaciki o wymiarach 14 x 3,5 cm. Przygotuj pasek
Khir - ryż na słodko
przypaliło, gdy będzie gotowało się przez długi czas. Kiedy mleko podniesie się, zmniejsz ogień tak, aby bezustannie wrzało, ale żeby nie kipiało. Od czasu do czasu mieszaj. Bardzo uważaj, aby nie przypalić mleka! Jeżeli Ci się to jednak przytrafi, natychmiast przelej je do czystego garnka i gotuj dalej
Pasta al Tonno
minut. Nie wkładać go do lodówki! Podzielić ciasto na ćwiartki, bo łatwiej jest wałkować mniejsze kawałki. Rozwałkować je cienko na stolnicy nieposypanej mąką, obracając od czasu do czasu, aby nie przywarło. Z ciasta wykroić wybrany kształt i suszyć na lnianej ścierce. Długi makaron najlepiej powiesić