z czym pić campari

Inka Wrońska

Savoir vivre: w czym pić mocne alkohole

Savoir vivre: w czym pić mocne alkohole

To było podczas jakiejś imprezy. Litościwie nie powiem, kto organizował. Mnóstwo ludzi, dobre trunki, konkretnie koniak. Serwowany w plastikowych kubeczkach.Od tamtej pory wiem, że smak alkoholu zależy od tego, w czym się go podaje. Nie wierzycie? Spróbujcie!

7 najlepszych koktajli na domówki

Kiedyś obiecałeś, teraz musisz się wykazać. Zerkasz do barku i zastanawiasz się, przy czym będą bawili się goście organizowanej przez ciebie domówki? Zamiast mieszać wódkę z sokiem, przygotuj koktajle. Oto osiem propozycji, które dla "Logo" przygotował Marcin Chojnacki z Coctail Bar Max w Warszawie.

Gęsty mus owocowy do picia

2 banany,1 mandarynka,sok z cytryny,2 łyżki śmietany Zetrzeć na tarce 2 banany, obrać i wycisnąć jedną mandarynkę, dodać 2 łyżki śmietany i rozmieszać, po czym całość pokropić sokiem. Można schłodzić. Wszystko przelać do szklanek. Gotowe. Smacznego!!!... banany;mandarynki;śmietana;

Sorbet melonowy

2 dojrzałe melony miodowe,sok z cytryny,łyżka miodu,10 łyżek cukru,150 ml wody mineralnej,150 ml campari lub wytrawnego porto,kilka listków melisy lub mięty Melony myjemy, obieramy, kroimy na nieduże kawałki, usuwając pestki i miksujemy. Pod koniec miksowania dodajemy świeżo wyciśnięty sok z

Domowa mrożona czekolada

wsypaną czekoladą do picia, po czym intensywnie wszystko mieszamy łyżeczką. Następnie do przygotowanego napoju wsypujemy łyżeczkę cukru (można więcej, bądź mniej), wszystko mieszamy i odstawiamy do ochłodzenia (ok. godzina czasu w chłodnym pomieszczeniu, następnie na godzinę czasu kubek wstawiamy do

Nalewka z jeżyn

i odstawiamy na kolejne 10 dni. W tym czasie kilka razy dokładnie potrząsamy słojem. Zlewamy zaprawę do drugiego słoja, a jeżyny rozgniatamy i zalewamy wódką. Po tygodniu zlewamy wódkę do pierwszej zaprawy, mieszamy, po czym przefiltrowujemy i rozlewamy nalewkę do butelek. Dokładnie je zakorkowujemy

Tricolore Veg Risotto z grilowanym biustem kurczaka

rozbijamy na desce do krojenia. Tak przygotowane mięso dokładnie nacieramy majerankiem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Po czym odstawiamy na kilkanaśćie minut. Na patelni (najlepiej z wysokimi bokami) rozpuszczamy masełko. Gdy juz się sklaruje wrzucamy weń marchewkę oraz pieczarki i dusimy na średnim