yamaha 125 cm

Ciasteczka cytrynowo-migdałowe

200 g mąki, 125 g miękkiego masła, 125 g cukru, 60 g mielonych migdałów, 2 żółtka, skórka starta z 1 cytryny, Utrzeć masło z cukrem na jasną puszystą masę. Dodać po jednym żółtku, następnie migdały i mąkę. Dokładnie wymieszać. Nakładać ciasto łyżką do lodów w odstępach 2,5 cm na

Ciasteczka piernikowe

125 g masła (posiekanego),125 g cukru pudru,2 żółtka,2 łyżeczki przyprawy do pierników,155 g mąki pszennej,110 g mąki kukurydzianej Piekarnik rozgrzewamy do 160 st. C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Masło i cukier ucieramy na kremową masę, dodajemy żółtka, przyprawy, oba rodzaje mąki i

Ciasto z kuchenki mikrofalowej

1 tabliczka czarnej czekolady (100 g), 125 g masła, 125 g cukru, 3 jajka, 60 g mąki, 50 g mielonych orzechów , 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 lyżki wody Czekoladę połamać na kawałki, włożyć do szklanego naczynia, dodać 2 łyżki wody i masło, rozpuścić w kuchence (1.5 min.), dokładnie wymieszać

Maliny pod pierzynką serową

4 garście malin, garść jagód lub borówek kanadyjskich, 2 żółtka, 2 białka, 3 łyżki cukru, opakowanie serka kremowego "Twój Smak" (125 g), 4 foremki o średnicy 8-10 cm Żółtka utrzeć z cukrem na biały puch. Białka ubić na sztywną pianę. Owoce ułożyć w foremkach, piekarnik nagrzać do 220-250 st. C

Tort kardamonowy z chrupką

przepis na dwa torty o średnicy 20 cm,Warstwy (od dołu):,biszkopt jaconda,chrupka,ganasz kardamonowy,kawowy krem brulée,mus z deserowej czekolady 55 proc.,glazura z mlecznej czekolady,biszkopt jaconda:,125 g mielonych migdałów,125 g cukru pudru,30 g mąki typ 550,10 g cukru,65 g jajek,25 g