wysoki kamień urlop w górach

Marcin Wieczorkowski, red.

7 ciepłych miejsc, do których dolecisz tanimi liniami

7 ciepłych miejsc, do których dolecisz tanimi liniami

Zgrzytasz zębami na myśl o półroczu fatalnej jesienno-zimowo-przedwiosennej pogody w Polsce? Myślisz sobie, że za odrobinę słońca zapłaciłbyś każdą cenę? Wcale nie musisz przepłacać, ponieważ do tych 7 miejsc dolecisz z naszego kraju tanimi liniami lotniczymi.

Detoks od smartfona, czyli farmerskie życie w Południowym Tyrolu

Góry, jeziora, krowy, sery i dużo intensywnie zielonej trawy. Było też wino i zaskakująco wysokie temperatury. Zorganizowałem sobie smartfonowy detoks u górskiego farmera.

Urlop w Tatrach - najlepsze wyjście

Urlop w Tatrach bez hord turystów, furmanek, przepełnionych toalet? To nie bajka. Masz na to szansę w Tatrach Zachodnich. Tylko ty, przyroda i niczym nieskrępowane poczucie wolności.

Gruszki w barolo

4 dojrzałe gruszki (np. odmiany Williams), 4 goździki, 2 małe listki laurowe, po kawałku cynamonu i skórki cytrynowej, 1/2 szklanki cukru, 3 szklanki wina Barolo, listki mięty lub melisy do dekoracji Gruszki obierz, pozostaw ogonki. Wstaw do wysokiego garnuszka ogonkami do góry. Dodaj goździki

Gruszki w winie

4 dojrzałe gruszki,4 goździki,2 małe listki laurowe,po kawałku cynamonu i skórki cytrynowej,1/2 szklanki cukru,3 szklanki wina,listki mięty lub melisy do dekoracji Gruszki obierz, pozostawiając ogonki. Wstaw do wysokiego garnuszka ogonkami do góry. Dodaj goździki, listki laurowe, cynamon i skórkę z

Koktajl na wiosnę

1 dojrzały banan, parę truskawek i malin, szklanka kefiru lub jogurtu naturalnego, posiekane orzechy laskowe, wiórki kokosowe, łyżeczka miodu, kostka gorzkiej czekolady Na dno wysokiej szklanki wsypujemy posiekana kostkę czekolady. Banana obieramy (kawałek zostawiamy do ozdoby), kroimy i miksujemy

Szuba

5 filetów małosolnych,1 duża cebula,4 średnie ziemniaki,3 kiszone ogórki,2 średnie buraki,4 jaja,1 słoik majonezu, sól i pieprz Filety kroimy na kostkę, dodajemy pokrojona cebulę i ukladamy na dnie wysokiego naczynia podlewając odrobinę oliwą, doprawiając pieprzem. Następnie kroimy w kostkę kiszone

Deser Trójkolorowa mieszanka

200 ml mleka,1 op. budyniu waniliowego,1 1/2 łyżki cukru,1 galaretka truskawkowa,200 ml wody,300 g truskawek, 2 łyżeczki żelatyny,śmietana kremówka,czekolada do dekoracji Na początku budyń gotujemy według przepisu dodając 1,5 łyżki cukruDo tego będziemy potrzebować wysoki i duży kieliszek. Gdy