wysoki kamień snowboard jak zrobić
wysoki kamień snowboard jak zrobić
Włoska pizza pieczona na kamieniu - cienkie ciasto
. Wystarczy teraz zagnieść przygotowaną kulkę ciasta w okrągły, cienki placek (dłońmi lub przy pomocy wałka) i dalej przygotowywać pizzę wedle własnych upodobań. *Włóż kamień do swojego piekarnika na niski poziom i nagrzewaj go przez minimum 30 - 40 minut w maksymalnej temperaturze tj. około 250°C
Czosnkowe naany z białym serem w ziołowej oliwie
do odpoczęcia. Każdą z kulek oprószyłam delikatnie mąką i rozwałkowałam cieniutko. Placki najlepiej piec w piekarniku z dodatkowym kamieniem do pizzy, ale bez kamienia też damy radę, musimy tylko maksymalnie rozgrzać piec. Piekarnik nagrzewamy do 250 stopni, rozwałkowane placki wrzucamy szybkim
Gruszki w barolo
4 dojrzałe gruszki (np. odmiany Williams), 4 goździki, 2 małe listki laurowe, po kawałku cynamonu i skórki cytrynowej, 1/2 szklanki cukru, 3 szklanki wina Barolo, listki mięty lub melisy do dekoracji Gruszki obierz, pozostaw ogonki. Wstaw do wysokiego garnuszka ogonkami do góry. Dodaj goździki
Mazurek orzechowy
żółtka, sól i zagnieć ciasto. Ulep kulę, zawiń ją w folię i włóż do lodówki na godzinę. Następnie rozwałkuj ciasto między dwoma kawałkami folii (wtedy nie przykleja się do wałka). Spód powinien być dość cienki - ok. 5 mm. Ciastem wyłóż natłuszczoną formę, uformuj brzegi wysokie na 2-3 cm. Przed
Klasyczne szparagi w sosie holenderskim
Zrób sos: jajko, sok z cytryny oraz przyprawy zmiksuj w wysokim naczyniu. Porcjami wlewaj stopione, ciepłe masło, miksując, aż sos lekko zgęstnieje. Szparagi obgotuj w posolonym i posłodzonym wrzątku (zielone 4 minuty, białe minutę dłużej). Osącz i obsmaż na rozgrzanym maśle, wyjmij, a na tym samym