wielki powrót kamizelki czy warto
Akademia stylu: jak nosić muchę
Polacy muchy lubią, kupują, ale nie chcą w nich chodzić. Dlaczego? Być może za mocno mucha kojarzy się w polsce z... No wiecie kim. Ale mamy sezon ładnych wzorów, więc warto się przełamać.
Nie strzelisz dwa razy tak samo, czyli kilka słów o łucznictwie
Tak tłumaczy mi nie byle kto, bo Norbert Kopczyński, dwukrotny mistrz świata w łucznictwie konnym, który wprowadza mnie w świat strzał, grotów, cięciw i kołczanów.
Jak wyglądać gorzej? Protest ubiorem, antymoda i oszpetniki
Prezentujemy fragment książki "Nienaganny. Biografia męskiego wizerunku" autorstwa Przemysława Bociągi.
Mój pierwszy raz: kanioning
przełamujące skalne rumowiska, gdzie niewielkie baseny przedzielone są kaskadami, a woda czasem na siłę przeciska się przez wąskie szpary między potężnymi kamieniami. Naonczas Człowiek stworzył kanioning. I wiedział, że to było dobre. Szkockie śniadanie na szkocką pogodę Najkrótsza definicja
wielki powrót kamizelki czy warto
Alfredo
Alfredo to niewielki bar mieszczący się w Myszkowie nad Wartą. śląskie Myszków Słowiańska 7 42-300
Antidotum
Podczas pobytu w Kraśniku, warto wpaść do Antidotum na pyszną przekąskę i drinka w modnie urządzonym wnętrzu, dla chętnych - możliwość wynajęcia limuzyny na powrót do domu. lubelskie Kraśnik Parkowa 1 23-200
Łosoś na lazurowym szpinaku
. Jednocześnie gotujemy makaron. Zdejmujemy zbielonego łososia z patelni i wrzucamy na nią szpinak. Gdy szpinak będzie gotowy dodajemy do smaku pieprz, gałkę muszkatołową oraz wyciśnięty czosnek. Na patelnię ze szpinakiem wkładamy z powrotem łososia oraz rozdrobniony ser lazur, mieszamy od czasu do czasu do
Wyważony mus podwójnie czekoladowy
żelatyny. Odkładamy mieszankę z powrotem do miseczki. Teraz bierzemy ładne pucharki, szklaneczki itp. Na dno kładziemy dżem, białą i ciemną masę, znów dżem i znów masę. Całość wygląda ładnie, więc warto pokusić się o przeźroczyste naczyńka. Wierzch można udekorować, wedle uznania, owocami. Mus schładzamy
Roladki z udek kurczaka w sosie cebulowym
4 udka kurczaka,sól,pieprz,2 ząbki czosnku,olej,1-2 łyżeczki mąki,cebula Udka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, ostrożnie zdejmujemy skórkę, usuwamy kości. Mięso z obu stron nacieramy przyprawami i czosnkiem przeciśniętym przez praskę, rolujemy, wkładamy z powrotem w skórki, obwiązujemy nicią