wielka sowa sport jak zrobić

Paweł Wiejas

Naval: Jestem patriotą, ale nie jestem gotów oddać życia za ojczyznę

Naval: Jestem patriotą, ale nie jestem gotów oddać życia za ojczyznę

O swoich przeżyciach, Naval, były szturmowiec GROM-u, pisze w książce "Zatoka" bez patosu i zadęcia. Choć to wspomnienia żołnierza, bo przecież nim właśnie był, nie wyłania się z nich obraz bezdusznego trybiku machiny wojennej. Poznajemy człowieka, na oczach którego rozgrywają się wojny XXI w.

Logo z klasą: Hermès, wysłannik bogów luksusu

Zaczęło się od siodeł i uprzęży, które zostały zastąpione przez nesesery oraz torebki, a potem zegarki, stroje haute couture i perfumy. Hermès należy do najstarszych firm rodzinnych na świecie: dla wielkości i chwały tego imperium luksusu pracuje już szóste pokolenie panów H.

10 x rajdowi mistrzowie

Wybór dziesięciu najwybitniejszych polskich kierowców rajdowych nie jest prosty. Zwłaszcza jeśli chcemy uwzględnić nie tylko wymierne osiągnięcia, ale również osobowość, talent i tzw. faktor X zawodnika.

10 x  rajdowi mistrzowie

10 x rajdowi mistrzowie

kierowców odważnych, mających bardzo dobrą kondycję. Współczesne rajdówki, naszpikowane elektroniką i kosmicznymi rozwiązaniami technicznymi, zapewniają większe bezpieczeństwo, ale ich ponadprzeciętne osiągi nie tolerują improwizacji. W przeciwieństwie do poprzednich dziesięcioleci we współczesnym sporcie

Babeczki sowy

posmarować babeczki. Zanim zastygnie, przykleić oczy i powieki sówek. Dzióbki i źrenice zrobić z kolorowych pastylek. Źrenice można przykleić za pomocą czekolady, choć równie dobrze trzymają się wetknięte w krem. mąka pszenna;masło;cukier;jajko;kakao;czekolada;proszek do pieczenia;wanilia;czekolada;masło;

Włoska Robota

Włoska Robota to niewielka knajpka w Parku Szczęśliwickim, na piętrze Ośrodka Sportu i Rekreacji przy ulicy Drawskiej, na warszawskiej Ochocie Wewnątrz, w delikatnie wystylizowanym na ... mazowieckie Warszawa Drawska 22 02-202

Sałatka ziemniaczana z pieczarkami i ogórkiem kiszonym

ziemniaki, ogórki kiszone, pieczarki, buraczki, cebula, majonez,śmietana,sól i pieprz Ziemniaki ugotować w mundurkach i po ostudzeniu obrać i pokroić na niewielkie kawałki. Pieczarki pokroić w grube plasterki, cebule w piórka, a ogórki i buraczki w kostkę. Z majonezu, śmietany, soli i pieprzu

Gularz z warzywami

i dorzucić do podduszonego mięsa.Odsączyć puszkę kukurydzy i dodać do warzyw.Wszystko zalać bulionem i zostawić na nie wielkim ogniu.Dusić tak długo aż warzywa zmiękną.Dodać sól i pieprz według uznania.Z chleba tostowego zrobić grzanki i gotowe.Podawać w małych miseczkach z grzankami.Życzę

czekoladowe kieszonki

-wczorajsza chałka-tabliczka gorzkiej czekolady-3/4 szkl. mleka-1 jajo-masło do smażenia Chałke pokrój w plastry o grubości 3 cm i w jednym boku zrób niewielkie nacięcia - "kieszonki", do których włóż po jednej kostce czekolady. Następnie każdy plaster obustronnie zanurz delikatnie w roztrzepanym