wielka skała narty jak zrobić
Wspinaczka na Orlej Perci
Jestem na Orlej Perci. A dokładnie w połowie drabinki przy Koziej Przełęczy. Wokół szczyty i otchłań. Totalna ekspozycja. - Dobra, to teraz puść się rękami i odchyl do tyłu - mówi Marcin Witek. To akurat ostatnia rzecz, na jaką mam teraz ochotę.
Polak, który samotnie zjechał z 8-tysięcznika
2 października 2013 roku. Godzina 13:12. Himalaje. wysokość 8013 metrów. Wierzchołek Sziszapangmy. W śniegowej brei samotny człowiek. To Andrzej Bargiel. Za chwilę przypnie narty i ruszy po zboczu.
17 najlepszych polskich tras na biegówki
Skitouring czy rakiety śnieżne - bez względu na to, jaki sposób uprawiania turystyki wolisz - na pewno zapewni ci doskonałą zabawę. Warunek: zadbaj o swoje bezpieczeństwo.
Fridtjof Nansen: polarnik, który szedł naprzód
O Norwegach mówi się, że rodzą się z nartami na nogach, bo ich kraj przez wiele miesięcy pokryty jest śniegiem. Być może Fridtjof Nansen też miał je na sobie już w kołysce, ale długo nie miał bladego pojęcia, jak się ich używa. Za to w wieku
Podróże: na skraju raju czyli Kolumbia Brytyjska
, która porusza się bez maszynisty! fot. Wojtek Paczos Mój prom na wyspę wypływał z North Vancouver. Ta mała osada w niczym nie przypomina metropolii, której jest częścią. Pośród klifów i nadmorskich skał przycupnęły małe białe domki kryte czerwoną dachówką, otoczone kwitnącymi ogrodami. Jak w Grecji
Szwajcaria trainseksualna
musi się jakoś pomieścić i elegancko przepleść, korzystając z mijanek na stacjach (i trzech dodatkowych). Poprowadzenie pociągów przez góry jest zadaniem z górnej półki, niewiele krajów potrafi to zrobić tak, jak należy. O czym jak o czym - o tym Polacy wiedzą doskonale
wielka skała narty jak zrobić
Sałatka ziemniaczana z pieczarkami i ogórkiem kiszonym
ziemniaki, ogórki kiszone, pieczarki, buraczki, cebula, majonez,śmietana,sól i pieprz Ziemniaki ugotować w mundurkach i po ostudzeniu obrać i pokroić na niewielkie kawałki. Pieczarki pokroić w grube plasterki, cebule w piórka, a ogórki i buraczki w kostkę. Z majonezu, śmietany, soli i pieprzu
Gularz z warzywami
i dorzucić do podduszonego mięsa.Odsączyć puszkę kukurydzy i dodać do warzyw.Wszystko zalać bulionem i zostawić na nie wielkim ogniu.Dusić tak długo aż warzywa zmiękną.Dodać sól i pieprz według uznania.Z chleba tostowego zrobić grzanki i gotowe.Podawać w małych miseczkach z grzankami.Życzę
czekoladowe kieszonki
-wczorajsza chałka-tabliczka gorzkiej czekolady-3/4 szkl. mleka-1 jajo-masło do smażenia Chałke pokrój w plastry o grubości 3 cm i w jednym boku zrób niewielkie nacięcia - "kieszonki", do których włóż po jednej kostce czekolady. Następnie każdy plaster obustronnie zanurz delikatnie w roztrzepanym
Tortilla
, inaczej wyschnie i nie będzie tak smaczne! jeśli do przepisu wybrałaś i/lub wybrałeś mąkę kukurydzianą możesz na drugi dzień zrobić tortillowe trójkąciki. poktuj tortille w niewielkie trójkąciki. na patelni rozgrzej olej i wsypuj (byle nie za dóżo!) trójkącików. wyjmij gdy się przyrumienią. polecam z
Sakiewki nadziewane kurczakiem z kurkami
400 g kurek (lub boczniaka), 3 piersi z kurczaka, 220 g mąki, 100 g masła, 1/4 szklanki mleka, 2 jajka, 2 łyżki oleju, pół szklanki śmietany, kostka rosołu z kury, por, pęczek pietruszki Zrobić ciasto naleśnikowe z 200 g mąki, jajek, mleka i 50 g roztopionego masła. Odstawić na 15 minut. Ugotować