wielka rycerzowa szlaki jak zrobić

Sałatka ziemniaczana z pieczarkami i ogórkiem kiszonym

ziemniaki, ogórki kiszone, pieczarki, buraczki, cebula, majonez,śmietana,sól i pieprz Ziemniaki ugotować w mundurkach i po ostudzeniu obrać i pokroić na niewielkie kawałki. Pieczarki pokroić w grube plasterki, cebule w piórka, a ogórki i buraczki w kostkę. Z majonezu, śmietany, soli i pieprzu

Gularz z warzywami

i dorzucić do podduszonego mięsa.Odsączyć puszkę kukurydzy i dodać do warzyw.Wszystko zalać bulionem i zostawić na nie wielkim ogniu.Dusić tak długo aż warzywa zmiękną.Dodać sól i pieprz według uznania.Z chleba tostowego zrobić grzanki i gotowe.Podawać w małych miseczkach z grzankami.Życzę

czekoladowe kieszonki

-wczorajsza chałka-tabliczka gorzkiej czekolady-3/4 szkl. mleka-1 jajo-masło do smażenia Chałke pokrój w plastry o grubości 3 cm i w jednym boku zrób niewielkie nacięcia - "kieszonki", do których włóż po jednej kostce czekolady. Następnie każdy plaster obustronnie zanurz delikatnie w roztrzepanym

Pierogi z jagodami

!" Dostaliśmy po wielkim talerzu cudownych pierogów z jagodami pachnącymi słońcem i pyszną, kwaśną śmietaną...Po całym dniu spędzonym na górskim szlaku smakowały bajecznie! Sposób przygotowania: Mąkę przesiać, dodać sól, rozpuszczone masło i zarabiając łyżką wlewać gorącą, prawie wrzącą

Tortilla

, inaczej wyschnie i nie będzie tak smaczne! jeśli do przepisu wybrałaś i/lub wybrałeś mąkę kukurydzianą możesz na drugi dzień zrobić tortillowe trójkąciki. poktuj tortille w niewielkie trójkąciki. na patelni rozgrzej olej i wsypuj (byle nie za dóżo!) trójkącików. wyjmij gdy się przyrumienią. polecam z