wielka koszysta w górach

Jantar

Jantar to niewielki lokal gastronomiczny, który serwuje dania barowe i nie tylko. wielkopolskie Kobyla Góra Plac Wiosny Ludów 11 63-507

Mus jabłkowy z papierówek

do góry dnem na całą noc.Mnie wyszły dwa wielkie słoje i jeden malutki. Smacznego!:) cukier;cukier;kwasek cytrynowy;

Dżem morelowy

2 kg moreli,0.5 kg cukru Morele umyć, wydrylować z pestek, pokroić w ćwiartki. Wrzucić do wielkiego gara. Wsypać cukier i gotować. Co jakiś czas owoce przemieszać dużą łychą, żeby nie przywierały do gara. Gotować około 35 minut, pod koniec zmniejszyć temperaturę i dalej gotować. Przelać do

Kotleciki z soczewicy

Na 15 niewielkich kotlecików: niecała szklanka (200 ml) pomarańczowej soczewicy, 1 jajko, 3 łyżki płatków owsianych, 3 łyżki bułki tartej, 1/2 łyżeczki garam masali, pęczek natki pietruszki, sól, pieprz, olej do smażenia Soczewicę gotujemy z dodatkiem liścia laurowego i ziela

Dżem truskawkowy

- 1 kg truskawek, - 100 ml soku z porzeczek, - 1/2 szklanki cukru Do garnka wlewamy sok z porzeczek i dodajemy cukier, całość podgrzewamy. Gdy sok się zagotuje dodajemy truskawki i smażymy je na niewielkim ogniu przez około 30 minut. Dżem przekładamy do suchych słoików, szczelnie je zakręcamy i