wielka kopa szlaki ile kilometrów
Mój pierwszy raz: bieg katorżnika
Szuwary, szuwary. Błocko, bagno. Woda, wodorost. Konary, komary. Tu muł, tam dół. I jeszcze musisz za?to płacić! Nim osiągnąłem metę inspirowanego komandoskimi egzaminami Biegu Katorżnika, w towarzystwie kleszczy, zaskrońców i żab spędziłem trzy godziny.
Małysz: Na skoczni miałem kilka sekund adrenaliny, na rajdach trzyma cały czas
- Na skoczni miałem osiem sekund adrenaliny i pozamiatane - mówi Adam Małysz i wciska gaz potężnej toyoty. Kop w plecy i Hilux rwie jak opętany. Furda kamienie, rowy i kałuże. - A teraz widzisz, adrenaliny mam pełne wiaderko, i to przez cały dzień - dodaje. Tegoroczny Dakar Małysz ukończył na 13. miejscu, tym samym skacząc o dwa "oczka" w górę w stosunku do wyniku sprzed roku. I dopiero się rozkręca!
Mój pierwszy raz: noc w śniegowej norze
Wieczorem temperatura spadła poniżej -10 stopni. I przez całą noc spadała, spadała, aż nad ranem słupek rtęci pokazał -26 stopni. A ja całą tę noc spędziłem na Śnieżniku, w śniegowej norze, na igliwiu, pod cienkim brezentowym daszkiem.
Kusząca Namibia
- zmierzające wolno do wodopoju i machające trąbami stado słoni. Twyfelfontein to szczególny punkt na naszej trasie - na skałach pradawne ludy wyryły pismo obrazkowe - wyżłobione w kamieniu żyrafy, lwy i antylopy wskazywały niegdyś szlaki polowania. Dziś wszystko to wpisano na listę światowego dziedzictwa
wielka kopa szlaki ile kilometrów
Romantica
Romantica to niewielka restauracja położona około 20 kilometrów od Kalisza. wielkopolskie Ceków-Kolonia Ceków 59 62-834
Bar Japa
Bar Japa to niewielki lokal położony 1,5 kilometra od Rynku w Lublinie. lubelskie Lublin Lubartowska 74 20-094
Bar Vivat
Bar Vivat położony jest w niewielkiej miejscowości Majdan, znajdującej się około 26 kilometrów od centrum Warszawy. To miejsce z tradycją, bowiem lokal nieprzerwanie funkcjonuje już od 18 lat... mazowieckie Majdan Majdan 86F 05-462
Pierogi z jagodami
!" Dostaliśmy po wielkim talerzu cudownych pierogów z jagodami pachnącymi słońcem i pyszną, kwaśną śmietaną...Po całym dniu spędzonym na górskim szlaku smakowały bajecznie! Sposób przygotowania: Mąkę przesiać, dodać sól, rozpuszczone masło i zarabiając łyżką wlewać gorącą, prawie wrzącą