warunki uzyskania pozwolenia na broń

Zobacz wideo

Creme brulee

. Staramy się nie napowietrzyć kremu. Masa nie może być puszysta, tylko gładka i błyszcząca. Do niedużych płaskich kokilek wlewamy przez sitko krem (to pozwoli nam uniknąć grudek w deserze) do wysokości mniej więcej 2-2,5 cm. Pieczemy przez 60-90 minut w piekarniku nagrzanym do 90°C. Wstawiamy na kilka

Jagodzianki

posypania,Nadzienie:,50-60 dag czarnych jagód (najlepiej świeżych poza sezonem mogą być mrożone lub powidła),ewentualnie 1-2 jabłka lub kilka moreli (świeżych lub z puszki) Najpierw wyjmij z lodówki świeże produkty: jaja, masło, olej, drożdże i mleko. Niech się ogrzeją i uzyskają wyrównaną temperaturę

Dorayaki

wodzie i dodaj do jajek. Następnie stopniowo dodawaj mąkę i mieszaj aż do uzyskania gładkiej masy. Podgrzej patelnię i dodaj odrobinę tłuszczu. Nabierz trochę ciasta, uformuj okrągłe ciastka i połóż na patelnię. Gdy na powierzchni pojawią się bąbelki powietrza, obróć ciasto. Powtarzaj to aż do uzyskania

Tea-ramisu herbaciane tiramisu

sztywno. Następnie dodajemy stopniowo serek mascarpone i mieszamy aż uzyskamy puszystą masę.* Rozcinamy torebki z herbatą i wsypujemy ich zawartość do ubitego kremu. Całość delikatnie mieszamy za pomocą łyżki. Namoczone w zaparzonej herbacie biszkopty układamy w pucharkach na przemian z gotową masą

Babeczki z nadzieniem budyniowym z owocami

wysmarować tłuszczem i wykleić ciastem. Spody nakłuć widelcem. Piec 10-15 minut w temp. 200 st. C, aż uzyskają złoty kolor. Po wyjęciu z piekarnika, foremki z babeczkami ustawić na stolnicy do góry dnem. Gdy przestygną, lekko uderzać w dno foremek i wyjąć babeczki. Pozwolić na całkowite wystudzenie w tej