wale konia 5 razy dziennie

Paweł Wiejas

Wypatrzyć fuksa, czyli co nas jara w wyścigach konnych

Wypatrzyć fuksa, czyli co nas jara w wyścigach konnych

- Tudello, Tudello - mimowolnie wyrywa mi się z gardła. Gniadosz, na którego postawiłem, zaczyna przesuwać się do przodu. Gdy konie wypadają z ostatniego łuku, jest trzeci. Teraz już ryczę: - dawaj, Tudello, dawaj!

Kara-at, czyli śladami Czyngis-chana

Po co ci dwie ręce do jednego konia? - zagadnął Tałaj, nasz kirgiski przewodnik. Musiał się z tym długo nosić, bo od jakiegoś czasu podejrzliwie się przyglądał.

U blaszanego Czyngis-chana

Serce na mongolskim stepie stracisz przynajmniej raz, a głowę w każdym barze, gdy spróbujesz wódki Chinggis.

Zobacz wideo

Lans Vegas - oaza seksu, hazardu i... głupoty

Lans Vegas - oaza seksu, hazardu i... głupoty

wyżyny sztuki. W 40 krajach zgromadziła 4 tys. artystów i wyprodukowała 19 spektakli. W Las Vegas ma sceny w kilku hotelach. Odwiedza je 9 tys. osób każdego wieczoru. Frekwencja dopisuje, bo przedstawienia odbywają się dwa razy dziennie (czy raczej "nocnie" - ostatnie o 22

10 przystojniaków z okładek Logo

10 przystojniaków z okładek Logo

debiut. Potem nadeszły ważne występy w "Pół serio", "Ciele", "Pieniądze to nie wszystko", "Vincim", "Ile waży koń trojański" oraz "Lejdis". I wreszcie rola, która przysporzyła mu najwięcej popularności - gangstera "Blachy"

Syrop z pigwy

owoce pigwy 2 kg, cukier 2 kg Owoce pigwy umyć, wydrążyć pestki i pokroić w cienkie plasterki. Krojoną pigwę wkładamy do słoja, przesypując cukrem. Odstawiamy w ciepłe miejsce na około 4-5 dni, mieszając raz dziennie. Wytworzony syrop rozlać do słoików i pasteryzować około 10 min. owoce;pigwa

Syrop z pigwy

2 kg owoców pigwy, 2 kg cukru Owoce pigwy umyć, wydrążyć pestki i pokroić w cienkie plasterki. Krojoną pigwę nakładamy do słoja, przesypując cukrem. Dajemy do ciepłego miejsca na około 4-5 dni, mieszając raz dziennie. Wytworzony syrop rozlać do słoików i pasteryzować około 10min. owoce;pigwa;cukier;

Ormiańska inspiracja: Basturma

50 dag mięsa wołowego (schabu), 5 dag słodkiej czerwonej papryki mielonej, 5 dag ostrej czerwonej papryki mielonej, 15 dag soli, 1 dag pieprzu czarnego świeżo zmielonego, 10 dag kozieradki drobno zmielonej, 1/2 szklanki gorącej wody 8211; należy go regularnie odlewać co najmniej 1 raz dziennie. Po

Suszony schab w ziołach - przepis blogera

użyłam żaroodpornego) i wkładamy do lodówki na 5 dni. Przynajmniej raz dziennie sprawdzamy mięso i w razie potrzeby odlewamy wytwarzające się soki. Po 5 dniach schab wkładamy np. do nowej :) podkolanówki. Związujemy na końcu i wieszamy w suchym, ciepłym miejscu. U mnie była to rura pod oknem, blisko

Żurek na zakwasie owsianym - przepis blogera

:,jajka ugotowane na twardo Zakwas: Mąkę owsianą, czyli zmielone płatki lub zmielone ziarno owsa, zalewamy letnią przegotowaną wodą i mieszamy. Dodajemy ząbki, cebulę pokrojoną w ćwiartki, listki laurowe i ziele angielskie. Przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 4-5 dni. Mieszamy raz lub dwa razy