wale konia 3 razy dziennie

Paweł Wiejas

Wypatrzyć fuksa, czyli co nas jara w wyścigach konnych

Wypatrzyć fuksa, czyli co nas jara w wyścigach konnych

- Tudello, Tudello - mimowolnie wyrywa mi się z gardła. Gniadosz, na którego postawiłem, zaczyna przesuwać się do przodu. Gdy konie wypadają z ostatniego łuku, jest trzeci. Teraz już ryczę: - dawaj, Tudello, dawaj!

Kara-at, czyli śladami Czyngis-chana

Po co ci dwie ręce do jednego konia? - zagadnął Tałaj, nasz kirgiski przewodnik. Musiał się z tym długo nosić, bo od jakiegoś czasu podejrzliwie się przyglądał.

Lans Vegas - oaza seksu, hazardu i... głupoty

Stolica grzechu i gamblingu. Sześciokilometrowa ulica architektonicznych balasów. Pijany golem na piaskowych nogach. Wyciskarka pieniędzy kontrolowana przez dwie firmy. W trakcie tygodniowego pobytu - poza porno i hazardem - w fasadzie plastikowej Sodomy znalazłem jednak szczeliny, przez które widać było prawdziwe życie.

Zobacz wideo

Pieczeń barania

gałązek świeżego rozmarynu lub 3 łyżeczki suszonego, 1 łyżka oleju, sól. Mięso natrzyj solą i ułóż w garnku. Zagotuj wino z sokiem z cytryny i przyprawami. Zalej mięso wystudzoną marynatą i odstaw je w chłodne i ciemne miejsce co najmniej na 3 dni. Dwa razy dziennie musisz mięso odwracać. Pieczeń

Pieczeń ze strusiny

spiżarni. Przewracaj 2-3 razy dziennie. Skruszałe mięso wyjmij z marynaty, w nacięcia wetknij plastry boczku. Następnie obsmaż strusinę z obu stron na oleju i przełóż do brytfanny. Bulion zagotuj i gorącym polej mięso. Wstaw brytfannę do piekarnika nagrzanego do 160°C i piecz, aż mięso będzie miękkie. Trwa

Żurek na zakwasie owsianym - przepis blogera

NA ZAKWAS:,4-5 łyżek mąki owsianej (lub zmielonych płatków owsianych),0.5 l wody,2 listki laurowe,2-3 ziarenka ziela angielskiego,1 cebula,3 ząbki czosnku,DO ŻURKU:,powyższy zakwas,1 litr wody,2 pętka białej kiełbasy,150 g wędzonego boczku,2 ziemniaki,2 ząbki czosnku,sól,pieprz,majeranek,dodatkowo

Suszony schab w ziołach - przepis blogera

użyłam żaroodpornego) i wkładamy do lodówki na 5 dni. Przynajmniej raz dziennie sprawdzamy mięso i w razie potrzeby odlewamy wytwarzające się soki. Po 5 dniach schab wkładamy np. do nowej :) podkolanówki. Związujemy na końcu i wieszamy w suchym, ciepłym miejscu. U mnie była to rura pod oknem, blisko

Gravlax - łosoś na zimno

drugim filetem, układając go skórą do góry, posypać resztą marynaty i zakryć resztą koperku. Przykryć naczynie folią i wstawić do lodówki na 48 godzin, 2-3 razy dziennie poruszać, aby wytworzony sok równomiernie marynował rybę. Po 48 godzinach wylać sok i podawać krając w cienkie plasterki, najlepiej z