wale konia 2 razy dziennie
Wypatrzyć fuksa, czyli co nas jara w wyścigach konnych
- Tudello, Tudello - mimowolnie wyrywa mi się z gardła. Gniadosz, na którego postawiłem, zaczyna przesuwać się do przodu. Gdy konie wypadają z ostatniego łuku, jest trzeci. Teraz już ryczę: - dawaj, Tudello, dawaj!
Ale kozak! Strzelanie z łuku
W tarczę niełatwo trafić nawet stojąc pewnie na ziemi. A zrobić to w pełnym pędzie z końskiego grzbietu? Nie połamać sobie karku? Przeżyć? Cóż, najwyraźniej spotkałem łuczniczego czarodzieja.
Lans Vegas - oaza seksu, hazardu i... głupoty
Stolica grzechu i gamblingu. Sześciokilometrowa ulica architektonicznych balasów. Pijany golem na piaskowych nogach. Wyciskarka pieniędzy kontrolowana przez dwie firmy. W trakcie tygodniowego pobytu - poza porno i hazardem - w fasadzie plastikowej Sodomy znalazłem jednak szczeliny, przez które widać było prawdziwe życie.
wale konia 2 razy dziennie
Syrop z pigwy
owoce pigwy 2 kg, cukier 2 kg Owoce pigwy umyć, wydrążyć pestki i pokroić w cienkie plasterki. Krojoną pigwę wkładamy do słoja, przesypując cukrem. Odstawiamy w ciepłe miejsce na około 4-5 dni, mieszając raz dziennie. Wytworzony syrop rozlać do słoików i pasteryzować około 10 min. owoce;pigwa
Syrop z pigwy
2 kg owoców pigwy, 2 kg cukru Owoce pigwy umyć, wydrążyć pestki i pokroić w cienkie plasterki. Krojoną pigwę nakładamy do słoja, przesypując cukrem. Dajemy do ciepłego miejsca na około 4-5 dni, mieszając raz dziennie. Wytworzony syrop rozlać do słoików i pasteryzować około 10min. owoce;pigwa;cukier;
Pieczeń ze strusiny
spiżarni. Przewracaj 2-3 razy dziennie. Skruszałe mięso wyjmij z marynaty, w nacięcia wetknij plastry boczku. Następnie obsmaż strusinę z obu stron na oleju i przełóż do brytfanny. Bulion zagotuj i gorącym polej mięso. Wstaw brytfannę do piekarnika nagrzanego do 160°C i piecz, aż mięso będzie miękkie. Trwa
Ormiańska inspiracja: Basturma
50 dag mięsa wołowego (schabu), 5 dag słodkiej czerwonej papryki mielonej, 5 dag ostrej czerwonej papryki mielonej, 15 dag soli, 1 dag pieprzu czarnego świeżo zmielonego, 10 dag kozieradki drobno zmielonej, 1/2 szklanki gorącej wody 8211; należy go regularnie odlewać co najmniej 1 raz dziennie. Po
Pieczeń barania
gałązek świeżego rozmarynu lub 3 łyżeczki suszonego, 1 łyżka oleju, sól. Mięso natrzyj solą i ułóż w garnku. Zagotuj wino z sokiem z cytryny i przyprawami. Zalej mięso wystudzoną marynatą i odstaw je w chłodne i ciemne miejsce co najmniej na 3 dni. Dwa razy dziennie musisz mięso odwracać. Pieczeń