venezia top 10 czy warto

Venezia, Warszawa

Venezia to restauracja Magdy Gessler. Można tu zjeść tradycyjne makarony i dania kuchni włoskiej. mazowieckie Warszawa Marszałkowska 10/16 00-590

Krakowskie śliwki z nadzieniem

10 szt. śliwek suszonych,1 kremowy serek topiony,20 cienkich plasterków kiełbasy krakowskiej,1 łyżka drobno posiekanej kiełbasy krakowskiej,zioła prowansalskie Serek topiony rozetrzeć z łyżką drobno posiekanej kiełbasy krakowskiej, doprawić do smaku ziołami prowansalskimi. Śliwki nadziać

Zupa cebulowa

4 spore cebule (ok. pół kg), łyżka masła, łyżka oleju, 4 szklanki bulionu (z kostki), 100 g serka topionego złoty ementaler Pokrojoną cebulę zeszklij na maśle i oleju, zalej bulionem i gotuj około 10 minut, dodaj serek, pogotuj aż się rozpuści, zmiksuj. Podawaj z grzankami. cebula;masło;olej;bulion

Spaghetti carbonara inaczej

trzy serki topione naturalne, pudełko śmietany 18%,pudełko makaronu penne (rurki),10 deko chudej szynki,ser żółty o ostrym smaku 15-20 deko Szynkę pokroić, wrzucić na patelnie, podsmażyć chwilkę na małym ogniu, zdjąć z ognia dodać serki topione, mieszać aż się rozpuszczą, postawić znowu na ogień

Rolada serowa

- 30 dag żółtego sera, - 2 jajka ugotowane na twardo, - 10 dag serka topionego, - cebula, - 2 ząbki czosnku, - pęczek szczypiorku, - 1/2 czerwonej papryki, - 2 plastry szynki, - sól i pieprz 1. Serek topiony rozgnieść w misce. Resztę składników (oprócz żółtego sera) drobno posiekać i dodać do serka