urządzenia do prasowania parą
Prasowanie? Parowanie! Testujemy prasowanie parowe.
Prasuje prasa. Dzisiejsze żelazka parują. Nawet deski dmuchają. Stacje prasowania, parownice, żelazka parowe... Takimi urządzeniami aż chce się podpimpować karnawałową koszulę.
Potrawy z Europy, Ameryki i Azji. Oto sprzęt, który pomoże je przyrządzać
Europa wyszła nam elegancko, taka mała czarna. USA potraktowane jako kraj fast foodem płynący są bardziej czerwone, niczym pasy na fladze. Azja najmniej elektroniczna - miks gadżetów i tradycji. W tym materiale znajdziesz sprzęty kuchenne typu "must have" i parę takich, o których istnieniu nie miałeś pojęcia. Podział geograficzny i nazwy sprzętów nie zawsze oficjalne, byliśmy kreatywni!
Smartopaski: testujemy fitness trackery
Liczą kroki, mobilizują, śledzą przebieg snu, wibrują. Smartopaski, zwane też "fitness trackerami", to świeży mezalians poważnego świata techno z fiołem zdrowego trybu życia.
PRL przedmiot pożądania
maja 1940 r. Ten dzień przeszedł do historii pod nazwą Nylon Day. Niemcy akurat podbijały Holandię, Belgię i Luksemburg, a w USA w ciągu kilku dni sprzedano miliony par pończoch. Wkrótce jednak USA przystąpiły do II wojny światowej i potrzebowały nylonu na spadochrony, a nie pończochy. Niektóre
urządzenia do prasowania parą
Łosoś na parze z warzywami
parze). Do naczynia powyżej włożyłam fasolkę i buraki. Włączyłam urządzenie na 15 minut. Następnie ściągamy z łososia cebulę i posypujemy go (bardzo obficie) drobno posiekanym koperkiem. Wkładamy go do naczynia na samej górze parowaru (ponad warzywami). Tak przygotowanego łososia gotujemy na parze 15
Schab pieczony z powidłami śliwkowymi - przepis blogera
nakłuwać widelcem lub takim urządzeniem do mięsa. Pozostałe składniki wymieszać i tym posmarować całe mięso, z górnej strony trochę grubiej ( fajnie potem wygląda) . Zostawić w ten sposób mięso w lodówce na godzinę minimalnie. Potem wkładamy do zimnego piekarnika i ustawiamy temperaturę 180 C i pieczemy
Gołąbki a la sushi
. Krótsze boki smarujemy wasabi. Na ryżu rozkładamy mięso. Tak przygotowany rulonik możemy ugotować na parze, w specjalnym urządzeniu lub na sitku ułożonym na garnku z gotującą się wodą. Wówczas podajemy nasze gołąbki na gorąco. Kroimy po podgotowaniu, podajemy w towarzystwie sosu pomidorowego. WARIANT 2