używany bmw f 800 st

Chleb razowy Jurka Nogala

i chwilę wyrabiać. Blaszkę obsypać mąką i przełożyć uformowany bochenek. Przykryć ścierką i odstawić na 1,5 godz., aby urosło. Delikatnie wstawić chleb do piekarnika (200 st. C), piec 10 min. Następnie zmniejszyć temperaturę do 190 st. i piec 1 godz. i 15 min. Nie używać termoobiegu. Po upieczeniu

Zupa cebulowa z Francji

800 g białej cebuli,2 i 1/2 łyżki (ok. 40 g) masła,1 kieliszek (125 ml) białego wytrawnego wina (opcjonalnie),2 l bulionu wołowego (najlepiej domowego),1 bagietka,150 g tartego sera żółtego typu gruyere lub ulubionego do grzanek Cebulę obierz i pokrój w plasterki. W głębokim rondlu rozgrzej 2/3

Pasztet drobiowy z suszonymi pomidorami i oliwkami

sucha i krusząca się, dolej kilka łyżek oliwy lub sosu z duszenia, wymieszaj. Masę przełóż do keksówki natłuszczonej masłem i wysypanej bułką tartą. Wstaw do piekarnika z włączonym termoobiegiem rozgrzanego do 170 st. C i piecz ok. 1 godz. 20 minut. Jeśli używasz mniejszych foremek, skróć czas pieczenia

Zapiekanka pasterska

). Na mięsie ułóż warstwę ziemniaczanego purée, a na wierzch kilku miejscach połóż małe kawałki masła (jeśli używasz kokilek, na wierz każdej ułóż po pól łyżeczki masła) . Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. C i zapiekaj ok. 20 minut. Po tym czasie wierzch zapiekanki powinien się

Pasztet drobiowy z suszonymi pomidorami i oliwkami

sucha i krusząca się, dolej kilka łyżek oliwy lub sosu z duszenia, wymieszaj. Masę przełóż do keksówki natłuszczonej masłem i wysypanej bułką tartą. Wstaw do piekarnika z włączonym termoobiegiem rozgrzanego do 170 st. C i piecz ok. 1 godz. 20 minut. Jeśli używasz mniejszych foremek, skróć czas pieczenia