używana yamaha ds 6

Chutney z mango

90 dag mocno zielonych owoców mango, 12 dag orzechów nerkowca, 6 dag świeżego imbiru, 2 świeże posiekane ostre papryczki, 25 dag złotych rodzynek, 2 szklanki brązowego cukru, 2 szklanki octu winnego Mango obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do garnka z pozostałymi składnikami i gotować na małym ogniu

Sos karmel z sokiem pomarańczowym

. 5. Aby zapobiec przypaleniu karmelu, należy go zdjąć z ognia tuż przed osiągnięciem pożądanego koloru, ponieważ nadal będzie się gotował. 6. Do przygotowania karmelu używać głębokiego rondla ze stali nierdzewnej - jasne wnętrze pozwoli zobaczyć kolor karmelu, a głębokość zapobiegnie rozpryskiwaniu

Sos Karmel

nie pryskały. Do mieszania karmelu używać drewnianej łyżki. 4. Karmel gotuje się najpierw przy krawędzi. Należy go więc mieszać od krawędzi do środka rondla. 5. Aby zapobiec przypaleniu karmelu, należy go zdjąć z ognia tuż przed osiągnięciem pożądanego koloru, ponieważ nadal będzie się gotował. 6

Kakaowe muffiny

. Wymieszać dokładnie na jednolitą masę bez grudek. 5. Foremki wysmaruj masłem. Jeżeli używasz papierowych nie musisz. 6. Do foremek nałożyć masę kakaową, do około 3/4 wysokości. 7. Zamoczoną w wodzie łyżką wygładzić masę. 8. Piec w temperaturze 180'C przez 20 minut. 9. Można posypać orzechami, lub

Chłodnik morelowo-pomarańczowy

5-6 moreli, 4 pomarańcze, 1.5 szklanki białego wina, kilka listków melisy, kilka goździków Morele myję, przepoławiam i pozbawiam pestek. Pomarańcze obieram ze skórki i kroję w plastry. Owoce wkładam do garnka razem z goździkami, wlewam wodę (tyle, ile potrzeba, aby owoce były w niej całkowicie