używana suzuki t 500

Mus z buraków i jabłek

500 g czerwonych buraków, 500 g jabłek t. "Ligol", 400 g czerwonej cebuli 2 cm korzenia imbiru 5 ząbków czosnku, 2 łyżeczki ostrej czerwonej papryki 3 cm kory cynamonu lub 1 łyżeczka cynamonu w proszku 200 g brązowego cukru 400 ml czerwonego octu winnego 1

Klopsiki z solonego dorsza (Pasteis de bacalhau )

500 g środkowej części solonego dorsza (możesz go zastąpić świeżą tuszką dorsza),500 g małych ziemniaków,1 duża cebula,4 łyżki posiekanej natki pietruszki,3 jajka,oliwa lub olej do głębokiego smażenia,do podania gotowy sos piri-piri lub ostry sos chili,sól,świeżo mielony pieprz albo chili mielone

Klopsiki z solonego dorsza (Pasteis de bacalhau )

500 g środkowej części solonego dorsza (możesz go zastąpić świeżą tuszką dorsza),500 g małych ziemniaków,1 duża cebula,4 łyżki posiekanej natki pietruszki,3 jajka,oliwa lub olej do głębokiego smażenia,do podania gotowy sos piri-piri lub ostry sos chili,sól,świeżo mielony pieprz albo chili mielone

Deser bezowy z owocami (Eton Mess)

4 duże bezy (lub 8 mniejszych), 500 ml śmietanki 30 proc., 50 dag mieszanych owoców leśnych (poza sezonem używam mrożonej mieszanki kompotowej), cukier Zimną śmietankę ubij, samą lub z dodatkiem cukru, jeśli wolisz, bezy pokrusz. Owoce przełóż do miseczki i delikatnie rozgnieć widelcem. Jeśli są

Deser bezowy z owocami (Eton Mess)

4 duże bezy (lub 8 mniejszych),500 ml śmietanki 30 proc.,50 dag mieszanych owoców leśnych (poza sezonem używam mrożonej mieszanki kompotowej) cukier Zimną śmietankę ubij, samą lub z dodatkiem cukru, jeśli wolisz, bezy pokrusz. Owoce przełóż do miseczki i delikatnie rozgnieć widelcem. Jeśli są