używana suzuki dr 100

Romantyczna - Hotel SPA Dr Irena Eris Wzgórza Dylewskie

14-100

Da Grasso Piotrowski Łukasz

Restauracje lubelskie Chełm Plac Dr. Edwarda Łuczkowskiego 9 22-100

Panna Cotta kokosowa

400 ml mleczka kokosowego,100 ml śmietanki 30%,1 opakowanie żelatyny-fix deserowej Dr. Oetkera,2 łyżki cukru,3 łyżki soku z cytryny,domowy sok z malin,1 owoc granatu Mleczko kokosowe wraz ze śmietanką 30% wlewamy do rondelka, dodajemy też cukier i sok z cytryny. Całość podgrzewamy i doprowadzamy do

Sos karmel z sokiem pomarańczowym

1 szkl. cukru, 100-150 ml soku pomarańczowego, 100 ml rumu Cukier podgrzać w rondlu - skarmelizować. Dodać sok, potem rum. Delikatnie gotować. 1. Karmelem możemy polewać lody, budynie, kremy, ciastka. 2. Aby uchronić sos karmelowy przed krystalizacją czy zmętnieniem, należy mieszać cukier z

Rogaliki francuskie z gorgonzolą

1 opakowanie (ok. 300 g) ciasta francuskiego (mrożonego lub świeżego), 80-100 g gorgonzola, 1 jajko Ser delikatnie rozkrusz widelcem. Ciasto francuskie pokrój w równe kwadraty, a potem w trójkąty (jeśli używasz ciasta mrożonego, przed użyciem rozmroź je w lodówce). Na środek każdego trójkąta nałóż