używana kawasaki z 650 c

Zx LLL

10 motocyklowych hitów 2008 roku

10 motocyklowych hitów 2008 roku

Przedstawiam najciekawsze motocykle sezonu. Od potężnej, niemal 200-konnej Suzuki Hayabusy pędzącej 300 km/h, poprzez zwinną Yamahę R6, której niewielki silnik generuje moc wpędzającą w kompleksy niejednego posiadacza auta, a na klasycznie-nostalgicznym Moto Guzzi V7 z najstarszej w Europie fabryki motocykli kończąc. Każdy powinien znaleźć tu coś dla siebie.

Jagły z żurawiną

25 dag kaszy jaglanej,650 ml mleka,20 dag kandyzowanej żurawiny,2 winne jabłka,15 dag cukru,4 łyżki masła,2 jaja,łyżka smażonej skórki pomarańczowej łyżka tartej bułki,sól Kaszę przelać wrzątkiem i ugotować na mleku z dodatkiem 2 łyżek masła i szczypty soli. Jabłka obrać, pokroić w słupki. Kaszę

Rogaliki francuskie z gorgonzolą

1 opakowanie (ok. 300 g) ciasta francuskiego (mrożonego lub świeżego), 80-100 g gorgonzola, 1 jajko Ser delikatnie rozkrusz widelcem. Ciasto francuskie pokrój w równe kwadraty, a potem w trójkąty (jeśli używasz ciasta mrożonego, przed użyciem rozmroź je w lodówce). Na środek każdego trójkąta nałóż

Purée z dyni

1.5 kg dyni Rozgrzać piekarnik do 180 st. C. Dynię przekroić. Ułożyć połówki na blaszce. Piec, aż będzie miękka (50-60 min). Wyjąć z pieca, ostudzić. Łyżką zeskrobać pestki, miąższ oddzielić od skóry. Zmiksować, najlepiej w malakserze, na purée (1 minuta). Podawać z białym mięsem zamiast ziemniaków

Grzanki z serem feta i pomidorami

. C. Podpiekaj ok.15 minut. Wyjmij i wystudź. Jeśli używasz oliwek z pestkami, przed podaniem usuń z nich pestki. Pomidory umyj, usuń szypułkę i zdrewniałą część, następnie zmiksuj na pastę. Przestudzone grzanki skrop oliwą i po łyżeczce wody każdą, nałóż masę pomidorową, posyp posiekanymi ziołami

Zapiekanka makaronowa

500 g makaronu spaghetti lub wstążki,650 g mielonej wołowiny,650 g mielonej wieprzowiny,1 cebula,1 puszka (400 g) pomidorów pelati,1 łyżka posiekanego świeżego oregano,1 łyżka posiekanej świeżej natki pietruszki,oliwa,sól,pieprz,Sos beszamelowy:,150 g masła,4-5 łyżek mąki pszennej,1 i 1/2 l mleka