szybka rzeźba mięśni

PN

Faceci, jakich można spotkać na siłowni

Faceci, jakich można spotkać na siłowni

Jedni zawstydzą cię mięśniami, inni stwierdzą, że masz niezbilansowaną dietę. Ci najmilsi będą chcieli się zaprzyjaźnić i podpowiedzieć ci kilka fitnessowych sztuczek. Z jakim towarzystwem zetkniesz się na siłowni?

Mój pierwszy raz: staję do walki na rękę z mistrzem

Dwaj giganci zastygli w bezruchu. Czas płynie, a oni ani drgną. O tym, że żyją świadczą jedynie nabrzmiewające na bicepsach żyły i krople potu ściekające im z czół. Gdyby fidiasz zobaczył tych tytanów, od razu chwyciłby za dłuto. Stoję jak zahipnotyzowany. Nie codziennie widzę w akcji czołowych polskich armwrestlerów.

Rafting w Himalajach

Oto opowieść o jednej rzece, trzech pontonach i kilkunastu bardzo mokrych osobach. Bardzo mokrych, bo na miejsce mojego pierwszego spływu wybrałem nie coś prostego, a rzekę Kaligandaki. Moja raftingowa inicjacja odbyła się więc w Himalajach. Warto było!

Lazania mięsna

rondlu o dużej średnicy zeszklij na oleju cebulę, a następnie dodaj wołowinę. W drugim rondlu na małym ogniu roztop masło, dodaj mąkę i bardzo dokładnie i szybko wymieszaj drewnianą łyżką. Pilnuj, żeby zasmażka się nie przypaliła. Następnie dolewaj stopniowo mleko, cały czas mieszając i pilnując, żeby

SCALOPPINE AL MARSALA (Bitki cielęce z Marsalą)

. Wlewamy marsalę, przewracamy szybko mięso i układamy bitki na ciepłym półmisku wraz z sosem. Na patelnię wlewamy wodę lub wywar i mieszamy, zbierając pozostałości sosu. Dodajemy mascarpone i szybko rozpuszczamy, aż powstanie kremowy sos. Polewamy nim mięso i od razu podajemy. mąka;pieprz;masło;woda;wywar

Musaka

-warzywną, a wierzch posypujemy pokruszoną fetą. Musakę zapiekamy 10 minut w temp. 180°C. Jeśli wierzch będzie się za szybko rumienił, przykrywamy całość płatem folii aluminiowej. Podajemy na ciepło lub na zimno. Rada: Jagnięcinę najlepiej kupować w specjalistycznych sklepach mięsnych, które zaopatrują się

Kotlety cielęce ze świeżą szałwią lub bazylią

, więc liczymy po dwa na osobę. Kotlety szpikujemy ząbkami czosnku (2 ćwiartki ząbka na 1 kotlet). Na patelni, na małym ogniu rozgrzewamy masło i margarynę, dorzucamy liście przypraw i trzymamy je przez 3 minuty. Zwiększamy ogień, wrzucamy kotlety i szybko obsmażamy 2-3 minuty z każdej strony. Jeśli mamy

Łopatka jagnięca z zapiekanymi pomidorami

drobno pokrój. W rondelku podsmaż na oleju mięso jagnięce wraz z cebulą, dodaj miód, kminek, dopraw solą i pieprzem. Zwiększ ogień i szybko podsmaż do uzyskania złotego koloru. Dodaj sos z pieczeni, zmniejsz ogień i duś bez przykrycia około 45 minut tak, aby mięso było bardzo miękkie. Kozi ser zetrzyj