stek marynata

Paweł Jaśkowski

Wszystko, co powinieneś wiedzieć o wołowinie

Wszystko, co powinieneś wiedzieć o wołowinie

Najprawdopodobniej jadłeś sezonowaną wołowinę, ale o tym nie wiedziałeś. Jak wygląda proces przygotowania takiego mięsa, z czym je jeść, a czym zapijać, no i dlaczego krowie puszcza się muzykę?

Samo mięcho

Aby zrobić dobry stek, należy - kupić dobry stek. To wszystko. Jeśli wołowina jest świeża i dobrej jakości, żadne przyprawy poza pieprzem i solą w ogóle nie będą potrzebne.

Kuchnie świata: sosy

Zaprosiłeś ją na obiad, ona czeka na?kulinarne fajerwerki, a ty tymczasem główne danie - za przeproszeniem - spieprzyłeś. Prawdziwy mężczyzna potrafi przekuć porażkę w sukces. Jeśli tylko ma pod ręką dobry sos.

Na ryby

Na ryby

łososia (po 12-15 dag) sól (najlepiej morska) Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki pasty ziołowej. Filety posól, posmaruj pastą od strony mięsa. Przykryj i włóż na co najmniej godzinę (najlepiej na 12 godzin) do lodówki. Ryby wyjmij z marynaty, ułóż

Czas na grill

Czas na grill

kumpli, a przy tym steki bardziej soczyste, polecamy grillowanie pod przykryciem. Nie ma ognia, bo nie ma dostępu świeżego powietrza, a potrawy pieką się Ze świata Grillowanie jest do tego stopnia popularne w Australii i Stanach, że w parkach

Steki z tygrysa i burgery z lwa? Egzotyczne mięso wyhodowane w laboratorium już wkrótce. Tworzy je weganin

Steki z tygrysa i burgery z lwa? Egzotyczne mięso wyhodowane w laboratorium już wkrótce. Tworzy je weganin

Trudno powiedzieć ilu ludzi oglądając piękne i wzruszające przygody Simby, zastanawia się, jak by smakował w odpowiedniej marynacie. Jednak wygląda na to, że współzałożyciel firmy zajmującej się technologią żywnościową o nazwie Primeval Foods uważa, że wielu chętnie

Marynata na grilla do steków

2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki soku z cytryny, 1 łyżka miodu, pieprz Wymieszaj składniki, włóż steki na co najmniej 3 godziny. sos sojowy;oliwa z oliwek;miód;pieprz;

Stek z ananasem

25 dag rostbefu, 30 dag świeżego ananasa Marynata:, po 10 łyżek sosu sojowego i soku ananasowego, 1 łyżeczka oleju sezamowego, 1 łyżka miodu Przygotuj marynatę: składniki połącz i wymieszaj. Mięso włóż do marynaty na co najmniej 2 godziny. Potem wyjmij, osącz z marynaty i upiecz na grillu. Ananas

Kanapki z grilla ze stekiem

6 chudych rumsztyków o grubości 1 cm, 3 drobno posiekane cebule, 12 grubych kromek chleba razowego lub pełnoziarnistego, oliwa z oliwek, Marynata winna z imbirem:, 250 ml czerwonego wina, 250 ml oliwy z oliwek, 1 wyciśnięty ząbek czosnku, 2 łyżeczki startego świeżego imbiru Przygotować marynatę

Stek z marlina z warzywami winegret

nitek szafranu Przygotuj marynatę: wszystkie składniki połącz i wymieszaj. Steki z marlina polej marynatą i odstaw na kilkadziesiąt minut. Przygotuj warzywa: plastry bakłażana posól, zostaw na 30 minut, następnie opłucz, osusz w ściereczce i upiecz na grillu. Plastry cukinii zwilż oliwą, posól, przypraw

Grillowany stek z tuńczyka ze szpinakiem duszonym w białym winie

stek z tuńczyka 180g, oliwa z oliwek 20ml, sos sojowy jasny 10ml, ocet balsamiczny 10ml, miód 20ml, pieprz młotkowany do smaku, młode liście szpinaku 150g, białe wino 20ml, sól morska Z oliwy, octu balsamicznego, sosu sojowego, miodu i młotkowanego pieprzu sporządzić marynatę, włożyć stek z