składanie chusteczki do garnituru
Eleganckie męskie poszetki - co nowego?
Poszetki są wciągające. Każdy, kto choć raz poczuje dumę z efektownie dobranej do reszty stroju chusteczki, nie będzie chciał przestać. Zwłaszcza że co sezon pojawiają się setki ciekawych wzorów. Zmienia się również sposób ich noszenia.
Akademia stylu: jak złożyć poszetkę
Oficjalna moda męska to zbiór twardych zasad. Ich znajomość to podstawa elegancji i klasy, a nieznajomość - ryzyko obciachu. Akademia stylu to cykl, w którym przypomnimy najważniejsze przykazania dresscode'u i dzielimy się sprawdzonymi radami.
Elegancka moda męska - dżentelmenie zabyśnij w 2016 roku
Nie boi się mówić prawdy, przybywa na umówione spotkanie pięć minut przed czasem, jest uprzejmy dla kelnerów, wie, kiedy klaskać, ma świadomość tego, że zarost jest na chwilę, a tatuaż na zawsze i ma przynajmniej jeden dobrze skrojony garnitur. O kim mowa? Te "niezwykłe" cechy (jak również wiele innych) zdaniem brytyjskiego magazyn "Country Life" posiada współczesny dżentelmen. Ciężko się nie zgodzić - dżentelmen to facet, który zna zasady i ich przestrzega. Świat szybko się zmienia, ulegamy różnym chwilowym modom, ale to co naprawdę męskie i ważne odporne jest na zmieniające się trendy. Posiadanie klasy oraz stylu to coś znacznie więcej niż bycie modnym. Nie staraj się ślepo podążać za tym co aktualnie lansują producenci, zaskocz wszystkich i wybieraj tylko to, co naprawdę do ciebie pasuje.
składanie chusteczki do garnituru
Palaczinki (czeskie naleśniki)
mlekiem. Dodaj sól, stopione i przestudzone masło, cukier, cukier waniliowy oraz mąkę. Rozgrzej i lekko natłuść patelnię, smaż kolejno jak najcieńsze naleśniki. Składaj je w chusteczki, polewaj czekoladą, podawaj z dowolnymi owocami i bitą śmietaną. Czesi często smarują palaczinki masą orzechową. Ta
Naleśniki kokosowe
pudru, sól. Dodać mąkę i wiórki kokosowe. Dobrze wymieszać. Smażyć naleśniki. Składać je w ?chusteczkę", ułożyć na talerzu, posypać 'wiórkami' masła (aby się rozpuściło), posypać cukrem pudrem, podawać z cząstkami mango mleko kokosowe;jajko;cukier puder;mąka;wiórki kokosowe;tłuszcz;masło;mango;
Naleśniki z gruszkami w sosie czekoladowym
waniliowym. Wymieszaj ze stopionym i przestudzonym masłem, wlej koniak, odstaw na godzinę do napęcznienia. Rozgrzej patelnię, posmaruj ją skórką słoniny, kolejno smaż cieniutkie naleśniki. Na każdym układaj osączone i pokrojone w cienkie cząstki gruszki, składaj w chusteczki i polewaj sosem czekoladowym
Naleśniki po florencku
parmezanu i śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Naleśniki smarować farszem i składać w kopertę (jak krokiety) lub w chusteczkę, ułożyć w wysmarowanym masłem żaroodpornym płaskim naczyniu, polać beszamelem, posypać parmezanem. Zapiekać około 25 min w piekarniku nagrzanym do 190-200°C. Do polewania naleśników