rośnij zdrowo 2013

Łukasz Klesyk

Tajemnica winiarstwa na Podkarpaciu

Tajemnica winiarstwa na Podkarpaciu

Powiat jasielski ma kształt winnego grona (z ogonkiem, a jakże!). W koincydencje możesz wierzyć lub nie, ale że wokół jasła jest mnóstwo winnic, to fakt. Są zresztą na całym podkarpaciu. Czyli? Jedziemy!

Wojciech Modest Amaro: "Nie jestem cholerykiem"

U niego w domu nawet schabowy musi być ze świni złotnickiej, z kością, smażony na smalcu. Nic dziwnego, że uczestnicy polskiej edycji "Hell's Kitchen" mieli problemy, by zaliczyć zadanie z gotowania jajka na miękko. Witajcie w kuchni Wojciecha Modesta Amaro - jedynego Polaka z gwiazdką Michelina.

Artur Boruc: "Sodówka" każdemu odbija

Facet, który wzbudza skrajne emocje. Z reprezentacji dwa razy wylatywał za picie. Teraz odszedł sam, w chwale. Był gwiazdą Celticu, mógł grać w AC Milan, a nawet... (to zdradza w wywiadzie). Dziś walczy o miejsce w Bournemouth, gdzie go odwiedziliśmy.

Wybraliście najlepiej ubranego Polaka 2013 roku

Wybraliście najlepiej ubranego Polaka 2013 roku

tygodniu, przy okazji treningu, odwiedzam swoją fryzjerkę Izę Lipińską, bo szybko rosną mi włosy, podcinam też tam od razu zarost. Używam kremu do twarzy i tyle. Prawdziwego bzika mam jednak na punkcie zębów. Systematycznie je badam i higienizuję co pół roku - przyznał. Facebook Intensywnie ćwiczy 2

ZDROWY, PYSZNY CHLEB

mikserem. Ciasto rozłożyć do wysmarowanych i wysypanych mąką 2 podłużnych foremek lub tortownicy (będzie okrągły bochenek). Po ok 5-10 minutach, gdy ciasto zacznie rosnąć włożyć do zimnego piekarnika i piec w temp 180C przez 1h. Najlepszy ciepły z masłem... SMACZNEGO! drożdże;miód;woda;mąka;oliwa

Chlebek rodzinny

będzie ładnie rosło. Niestety, żeby chlebek był pyszny i zdrowy musi wyrastać. Wyrośnięte ciasto umieścić w formie. (Musimy pamiętać,żeby zostawić sobie zakwasu do następnego chleba, a wystarczy go słoiczek od dżemu. Trzymamy go w lodówce). Włóż formę do maszyny. Wybierz odpowiedni