redukcja tłuszczu z brzucha
Męskie kompleksy. Czego najczęściej wstydzą się faceci?
Nie ma na świecie osoby, która nie miałaby kompleksów. Wybraliśmy 11 problemów z wyglądem, które najczęściej wskazują u siebie mężczyźni. I znaleźliśmy najlepsze rozwiązania, by skutecznie je zwalczyć.
Złe nawyki, przez które tyjesz
Początek jesieni i pożegnanie z letnimi ubraniami nie zwalnia cię z obowiązku dbania o sylwetkę. Jeśli odpowiednio przepracujesz zimowy sezon, za parę miesięcy znów będziesz mógł prężyć muskuły w nadbałtyckich kurortach. Zanim jednak udasz się na siłownię, wyeliminuj te zwyczaje - to one sprawiają, że ciało i waga stoją w miejscu...
Facet w gabinecie medycyny estetycznej
Przychodzi facet do lekarza... i prosi o zlikwidowanie podwójnego podbródka, bo nawet restrykcyjna dieta i częste bywanie na siłowni nie są w stanie wyrzeźbić tej partii ciała. Z nowoczesnych zabiegów medycyny estetycznej korzystają mężczyźni na całym świecie, i nie zawsze chodzi o powiększanie ust czy usuwanie całkiem męskich zmarszczek.
redukcja tłuszczu z brzucha
Indyk nadziewany
1 mały indyk lub indyczka (2-3 kg), 2-3 łyżki soli, 4-5 ząbków czosnku, 1 łyżka płynnego miodu, tłuszcz (masło lub olej) do pieczenia Świeżego indyka zamrażamy (żeby mięso było kruche - tak uczyła mnie babcia. Nie ma z tym problemu, bo na ogół kupujemy mrożonego). Rozmrażamy, wkładając na całą noc
Karp zatorski z bryndzą
tego potrzebny będzie długi, cienki i bardzo ostry nóż. Odcinamy głowę. Zaczynając od strony brzucha, zdejmujemy mięso z ości, dochodząc do kręgosłupa. Teraz nadchodzi najtrudniejszy moment. Trzeba odciąć kręgosłup, tak aby filet trzymał się na skórze grzbietu. Staramy się jej nie uszkodzić. Zraszamy
Kurczak faszerowany
. Gdy dojdziesz do kuperka, dość ściśle zawiń wokół niego nić, wyciągnij ją z igły i tak okręć nóżki ptaka, by nie odstawały od brzucha. Do brytfanny wlej olej, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180-190°C. Gdy tłuszcz porządnie się rozgrzeje, włóż kurczaka grzbietem do dołu, polej roztopionym
Polędwica z sarny z sosem jałowcowym
objętości. W powstałej tzw. redukcji ubij żółtka, aż powstanie sztywna piana. Pianę rozciągnij po talerzu, na to ułóż pokrojone mięso - polędwiczkę i faszerowaną otrzewną. polędwica;mięso;kurczak;czosnek;natka pietruszki;pieprz;tłuszcz;ocet jabłkowy;owoce;żółtka;
Kaczka podawana na pieczonych burakach z puree z selera z sosem malinowo-żurawinowym
rzepakowy, na rozgrzany tłuszcz włożyłam kawałki kaczki, obsmażyłam z każdej strony, dołożyłam masło klarowane. Następnie przełożyłam do rękawa foliowego. Kaczkę dusiłam na wolnym ogniu około 1-1,5 godziny. Na 10 minut przed końcem rękaw został rozcięty, by się przyrumieniła. Puree z selera: selery