ray-ban top 10 jak zrobić

Rozmawiał Krzysztof Oliwa

Marcelina Zawadzka: "Nie jestem typem imprezowiczki"

Marcelina Zawadzka: "Nie jestem typem imprezowiczki"

Jeździ matowym jaguarem, uwielbia szaleństwa hopperem oraz sporty ekstremalne. Można ją zobaczyć w telewizji w roli prowadzącej program modowy. Poznaj Marcelinę Zawadzką, zdobywczynię tytułu Miss Polonia 2011, najsympatyczniejszą modelkę na tej szerokości geograficznej.

Drukowanie 3D: testujemy najnowsze technologie

Na razie to przede wszystkim drogie w produkcji i eksploatacji urządzenia dla inżynierów i designerów, wypluwające z trzewi prototypy. Lecz pojawiają się już zabawki dla hobbystów i firm, drukarkę 3D możesz sobie także złożyć samemu. Sprawdziliśmy, jak działają najpopularniejsze technologie.

Kremówka "Zrób to sam"

decyduje o aksamitności kremu. Do mleka wrzucić kawałek laski wanilii (10 cm), zostawić, aż się zagotuje. Wyjąć i przekroić na pół, nożem wyskrobać nasionka i wrzucić do zagotowanego mleka. Na końcu bita śmietana. Do miski wlać 1/2 l śmietany (36-proc.) i ubijać z łyżką cukru pudru ręcznym mikserem - na

Zupa z serkiem topionym

4 kostki rosołowe wegeta, 2 pory, 1 marchew, 0.5 kg pieczarek, 4 serki topione (kremowe), 1 kg mięsa mielonego Pieczarki pokroić w plastry i odgotować. Mięso mielone do smaku jak na kotlety zrobić (małe kuleczki). Pora wraz z marchwią podsmażyć. Na koniec rozmiksować serki . Wszystko wrzucić do

Domowy ser topiony - przepis blogera

garnku. Podgrzewamy około 25 minut, aż masa zrobi się ciągnąca ser biały;soda oczyszczona;jajko;pieprz;

Filety z kurczaka nadziewane serkiem topionym w płatkach kukurydzianych

rozbijamy, tak aby nie zrobić dziur w mięsie oraz staramy się, aby boki kurczaka były cieńsze niż środek (To zapewni łatwe zwiniecie mięsa). Schłodzony serek topiony kroimy na male prostokąty i układamy na środku filetów. Filety składamy tak, jak gołąbki, czyli najpierw górne a później boczne krawędzie do

Spaghetti carbonara inaczej

trzy serki topione naturalne, pudełko śmietany 18%,pudełko makaronu penne (rurki),10 deko chudej szynki,ser żółty o ostrym smaku 15-20 deko Szynkę pokroić, wrzucić na patelnie, podsmażyć chwilkę na małym ogniu, zdjąć z ognia dodać serki topione, mieszać aż się rozpuszczą, postawić znowu na ogień