piwo koźlak opinie
Test piw z browaru Pilsweizer w Grybowie
Tym razem mamy dla was test piw z browaru Pilsweizer w Grybowie. Jest to browar rodzinny, wyrosły na resztkach postawionego na nogi browaru w Grybowie, za którego sukcesem stoi jego obecny właściciel i szef - Andrej Chovanec i jego ojciec Ivan. To dzięki ich pasji i pomysłowi, możemy się dzisiaj cieszyć solidnymi piwami rzemieślniczymi z Grybowa. Wybór stylów jest bardzo szeroki, a więc każdy piwosz powinien znaleźć tutaj coś dla siebie.
Wspaniała dwunastka: najciekawsze polskie małe browary
Aż trudno w to uwierzyć, ale w ciągu ostatnich 5-6 lat w Polsce otwarto ponad 40 nowych browarów. Od roku tempo jest jeszcze bardziej zawrotne - browary powstają co 2-3 tygodnie. Dla tych, którym trudno nadążyć za zmianami, wybraliśmy 12 najciekawszych naszym zdaniem małych producentów piwa. Ale namawiamy, by był to początek piwnej przygody. Może następny browar powstanie obok twojego domu?
Wszystkie nasze piwa popularne
Niedawno zostałem zelektryzowany zaproszeniem na test piwa miesięcznika "Logo": Oceniamy 10 najchętniej spożywanych piw w Polsce. Pomożesz?
Pyszne pszeniczne piwa
Parę lat temu w Polsce królował jeden styl: hefeweizen. Niefiltrowane, jasne piwo z naturalnym osadem drożdży było wtedy warzone głównie w mikrobrowarach restauracyjnych i kupić je można było tylko w największych miastach. Dzisiaj, gdy za warzenie z pszenicy wzięły się wreszcie rodzime browary
piwo koźlak opinie
Wołowina w piwie
1 kg zadniej wołowiny bez kości, 2-3 łyżki mąki, olej do smażenia, 3 spore cebule, 4 łyżki masła, 3 listki laurowe, tymianek, sól, pieprz, 1-1.5 butelki piwa koźlak amber, musztarda diżońska do smaku Mięso pokroić w grubą kostkę, oprószyć pieprzem i mąką. Smażyć partiami na gorącym oleju, dobrze
Policzki cielęce z figami w ciemnym piwie
suszonych fig, 2 l wywaru cielęcego, 200 ml ciemnego piwa Koźlak, 200 ml miodu pitnego dwójniak, tymianek, 2 gałązki rozmarynu, sól morska, grubo mielony czarny pieprz, purée:, 500 g obranego i pokrojonego w dużą kostkę słonecznika bulwiastego (topinamburu), 500 ml bulionu warzywnego, 2 łyżki masła