pierogi z miesem dodatki

Pierogi inaczej

czosnku,1 łyżeczka masła,1 małe opakowanie sera typu feta (może być niskotłuszczowy),szczypta soli,szczypta pieprzu ziołowego,1 białko (do posmarowania pierogów),trochę suszonego koperku (do posypania),sos czosnkowy - jako dodatek Składniki na ciasto (mąkę, masło, śmietanę, żółtka, sól i - opcjonalnie

Pierogi zielone z soczewicą

gotujemy w dwóch szklankach wody. Gdy woda odparuje, soczewicę lekko rozgniatamy widelcem, mieszamy z cebulą i przyprawami. Z podanych składników zagniatamy ciasto, cienko rozwałkowujemy, wycinamy krążki, na każdym układamy farsz i zlepiamy brzegi. Gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju

Pierogi z boczkiem

ziemniaki gotowane 60 dag, Ser biały 30 dag, cebula 1 duża, boczek 10 dag, sól, pieprz ziołowy i prawdziwy - według uznania, wafel 2 kwadraty, jajka 2 szt, Bułka tarta, 1. Ziemniaki ugotować z dodatkiem soli. 2. Odcedzić ziemniaki, dodać ser i potłuc tłuczkiem do ziemniaków. 3. Przesmażyć

Pierogi ruskie inaczej

1 kg ziemniaków,250 g twarogu,duża cebula,olej do smażenia,opakowanie kwadratowych suchych wafli,jajko,1/2 szklanki bułki tartej,sól,pieprz Ziemniaki gotujemy z dodatkiem szczypty soli, odcedzamy i ubijamy tłuczkiem. Twaróg mielemy lub przeciskamy przez praskę. Cebulę drobno kroimy i szklimy na

Pierogi z kaszanką

, dokładnie wymieszać.Uwaga, trik III! Dodatek tartej bułki sprawia, że farsz nie rozpada się. Rozwałkować cienko i podzielić na połowę. Wykroić kółka szklanką, napełnić farszem i ugotować pierwszą partię ok. 30 pierogów w lekko osolonej wodzie. Czynności powtórzyć z drugą partią pierogów. Ugotowane pierogi